Ινδικοί γάμοι και Bollywood: Προσεχώς και στην Καβάλα

Ινδός επιχειρηματίας-παραγωγός ταινιών επισκέφτηκε πρόσφατα την Καβάλα, ενώ αναμένεται και η υπεύθυνη ενός ινδικού γραφείου τέλεσης γάμων-Για άνοιγμα σε ένα τεράστιο και πολλά υποσχόμενο πεδίο προβολής της περιοχής κάνει λόγο η Αναστασία Ιωσηφίδου

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του προέδρου της Ελληνοϊνδικής εταιρίας Δημήτρη Βασιλειάδη, καθηγητή Πανεπιστημίου, που δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να έρθουν επιχειρηματίες από την Ινδία στην Ελλάδα και κυρίως στην Καβάλα, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2017 επισκέφθηκε την Καβάλα Ινδός επιχειρηματίας, παραγωγός ταινιών.

«Στην Ινδία γυρίζουν πάρα πολλές ταινίες. Όταν θέλουν να γυρίσουν μία ταινία, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θεαματικότητα, επιδιώκουν να γυρίσουν κάποιες σκηνές στο εξωτερικό. Από τις επαφές που είχαμε κάνει στην Έκθεση, η Ελλάδα δεν ήταν στις χώρες που επέλεγαν, για διαφόρους δικούς τους λόγους. Στον συγκεκριμένο λοιπόν παραγωγό με τον οποίο υπήρχε ήδη προεργασία και επαφή μέσω του προέδρου της Ελληνοϊνδικής εταιρίας, είχαμε στείλει υλικό της Καβάλας, ακόμη και σκηνές από την ταινία “Τοπ Καπί” που γυρίστηκαν στην  πόλη μας, προκειμένου να τον πείσουμε για τις ομορφιές που διαθέτει (θάλασσα, παραλίες, βουνά κλπ).

»Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές της περιοχής μας και υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει σύντομα με ένα επιτελείο ανθρώπων (κάμεραμαν, τεχνικών κλπ). Ο ίδιος ενδιαφέρεται επίσης και για την τέλεση ινδικών γάμων στην περιοχή μας. Υπάρχει ένα μεγάλο γραφείο στην Ινδία το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τους ινδικούς γάμους. Ως γνωστό, οι πλούσιοι Ινδοί θέλουν να κάνουν γάμους στο εξωτερικό, σε διάφορα εξωτικά μέρη.

»Η τέλεση ενός ινδικού γάμου σε μία περιοχή, μπορεί να φέρει πολλά χρήματα και πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Μακάρι να καταφέρουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Στην αποστολή λοιπόν που θα μας επισκεφθεί πολύ σύντομα θα συμμετέχει και η υπεύθυνη του συγκεκριμένου γραφείου τέλεσης ινδικών γάμων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Καβάλα αρχίζει να δείχνει περαιτέρω τουριστικό ενδιαφέρον για την προσέλκυση νέων αγορών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει η Καβάλα τουριστικός προορισμός. Αν καταφέρουμε να γυριστούν σκηνές από ταινία ινδικής παραγωγής στην Καβάλα, σίγουρα θα είναι μία τεράστια επιτυχία, πέρα από τους υπόλοιπους γνωστούς τρόπους προβολής», αναφέρει η κ. Ιωσηφίδου.