Ένα βήμα πιο κοντά στον νέο σταθμό διοδίων επάνω από την Καβάλα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή τους

Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του τμήματος παράκαμψης Καβάλας και του σταθμού διοδίων Καβάλας της Εγνατίας Οδού, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή τους, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Η παράκαμψη Καβάλας αποτελεί υφιστάμενο και εν λειτουργία τμήμα της Εγνατίας Οδού, μήκους περίπου 24 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Αγίου Ανδρέα και φτάνει στον Α/Κ Άσπρων Χωμάτων. Περιλαμβάνει 13 γέφυρες και 9 κάτω διαβάσεις, 3 σήραγγες και 4 ανισόπεδους κόμβους.

Ο σταθμός διοδίων Καβάλας θα τοποθετηθεί στη χιλιομετρική θέση 6+720 μεταξύ των Α/Κ Αγίου Σίλα και Άσπρων Χωμάτων και θα έχει 3+3 λωρίδες κυκλοφορίας, είτε μονής είτε εναλλασσόμενης κατεύθυνσης με τις αντίστοιχες νησίδες, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν πέντε θάλαμοι διοδίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει εκ νέου αντιδράσεις στην περιοχή μας, μιας και ήδη υπάρχουν συντονισμένες αντιδράσεις από την Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής για την κατασκευή των διοδίων της Μέστης, μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Να σημειωθεί πως κανονικά προχωρεί και η διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή των διοδίων στην Ασπροβάλτα, που ουσιαστικά θα αποτελέσει ακόμα μια επιβάρυνση από και προς Θεσσαλονίκη.

Τα νέα αυτά διόδια, που αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την κίνηση εντός της πόλης της Καβάλας, ιδιαίτερα από φορτηγά αλλά και οδηγούς επιβατηγών πιθανολογείται ότι θα αποτελέσουν ακόμα μια πηγή αγανάκτησης για τους κατοίκους της Περιφέρειας, η διοίκηση της οποίας έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να βρεθεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου για να γνωρίσει τα προβλήματα που αυτά τα διόδια δημιουργούν στην περιοχή.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης