Ακάθεκτη προχωρά η Εγνατία Οδός ΑΕ: Στις 11 Ιουλίου 2017 η δημοπράτηση του νέου σταθμού διοδίων της Καβάλας!

Διαβάστε την προκήρυξη όπως δημοσιεύτηκε - Εντός χρονοδιαγράμματος ΚΥΑ προχωρούν όλα - Στα 2,5 εκ. ευρώ το κόστος της κατασκευής του σταθμού «Καβάλα»

Παρά τις υποσχέσεις, παρά τις δεσμεύσεις, παρά ακόμα και την προχθεσινή δήλωση του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη ότι η δημιουργία νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στην Καβάλα μπορεί και να μην είναι δεδομένη (διαβάστε σχετικά εδώ), η Εγνατία Οδός ΑΕ δημοσίευσε ήδη την προκήρυξη για την κατασκευή του, τόσο στο επίσημο site της όσο και στον Τύπο της Καβάλας!

Σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης, το έργο κοστολογείται στα 2,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το «άνοιγμα» των προσφορών θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2017, η σύμβαση με τον ανάδοχο (θα επιλεγεί η συμφερότερη προσφορά βάσει των προδιαγραφών που ορίζονται στα τεύχη της δημοπράτησης) θα υπογραφεί άμεσα και η διορία για την αποπεράτωση του έργου ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

Με βάση τα παραπάνω, αν η σύμβαση υπογραφεί μέσα στον Ιούλιο του 2017, τότε ο νέος σταθμός διοδίων «Καβάλα» θα πρέπει να παραδοθεί από τον εργολάβο τον Νοέμβριο, εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή, που ορίζεται στην περιβόητη, πλέον, ΚΥΑ Σπίρτζη-Τσακαλώτου.

Σύμφωνα, βέβαια, με τη δήλωση του προέδρου της Εγνατίας Οδός ΑΕ Απόστολου Αντωνούδη προς τον Γιώργο Φιλόσογλου κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποίο ο Αντιδήμαρχος Καβάλας παρέστη, τα νέα διόδια της Καβάλας θα μπουν σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2018 (διαβάστε σχετικά εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα (26 Ιουνίου 2017) που ο κ. Αντωνούδης υπέγραφε την προκήρυξη της Εγνατία Οδός ΑΕ για τον νέο μετωπικό σταθμό της Καβάλας, η Επιτροπή που όρισε το ΤΕΙ ΑΜ-Θ γνωστοποιούσε στα τοπικά ΜΜΕ το πόρισμά της που προέκυψε μετά από ενδελεχή εξέταση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και το οποίο διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα σε 8 συγκεκριμένα σημεία (διαβάστε σχετικά εδώ).

Τι περιλαμβάνει το έργο κατασκευής του νέου σταθμού

«Βασικό σχέδιο του έργου είναι η κατασκευή του Σταθμού Διοδίων (Σ.Δ.) στην θέση «Καβάλα» στη Χ.Θ. 474+200m (παράκαμψη πόλης Καβάλας) όπως αποτυπώνεται στην Κ.Υ.Α. 6686/14.11.2014. Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες εργασίες διαπλάτυνσης οδοστρώματος, διαμόρφωσης χώρου, κατασκευής κτιρίου διοίκησης και οικίσκων εισπρακτόρων, στέγαστρο λωρίδων διέλευσης, νησίδες, η προμήθεια και εγκατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, η σήμανση – ασφάλιση στην περιοχή του σταθμού διοδίων και κάθε άλλη εργασία ώστε να καταστεί έτοιμος προς λειτουργία. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού σήμανσης – ασφάλειας οδού, οικοδομικών, ύδρευσης, αποχέτευσης και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού».

Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ