«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο «Μέγας Αλέξανδρος» και μαζί της και η τουριστική κίνηση στον Νομό Καβάλας

Τον Ιούλιο του 2017 οι μετρήσεις έδειξαν πως οι κρατήσεις θέσεων είναι αυξημένες κατά 31%, ένας αριθμός που αναμένεται να ανεβάσει τις αφίξεις των τουριστών στην περιοχή κατά  30%-Οι εκτιμήσεις του Κώστα Αντωνιάδη

Σε διαρκώς ανοδική πορεία βρίσκεται η έλευση τουριστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και αυτό αποδεικνύεται με βάση τα στοιχεία τόσο από την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» όσο και από τις εισόδους των Τελωνείων των Κήπων και της Νυμφαίας.

Συζήτηση για τους αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος της περιοχής μας έγινε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως μετέφερε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, διαπιστώθηκε πως υπήρξε αύξηση κίνησης στο Τελωνείο των Κήπων κατά 56%, όπως επίσης και στο Τελωνείο της Νυμφαίας κατά 51%, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο από πέρσι.

«Σε ό, τι αφορά τον δικό μας Νομό, τα νέα που έρχονται από την κίνηση στο αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” είναι πολύ ευχάριστα. Τον μήνα Ιούλιο οι μετρήσεις έδειξαν πως οι κρατήσεις των θέσεων είναι αυξημένες κατά 31%, ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός, που αναμένεται να ανεβάσει τις αφίξεις των τουριστών στην περιοχή μας κατά  30%.

»Είναι γεγονός πως ο τουρισμός στην περιοχή μας αυξάνεται συνεχώς, πράγμα που έρχεται να δείξει και η πληρότητα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων σε Καβάλα, Κεραμωτή και βεβαίως στην Θάσο. Όλα αυτά οφείλονται στον προγραμματισμό που ξεκίνησε να γίνεται κατά την διοίκηση του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη και συνεχίζεται τώρα επί διοίκησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου. Είναι εμφανές πως βαδίζουμε σε έναν πολύ καλό δρόμο που μας οδηγεί αναμφίβολα σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στους σχεδιασμούς μας για την επόμενη τουριστική σεζόν», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.