Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σε ταξιδεύει… ανά πάσα στιγμή-Τοποθετήθηκε μηχάνημα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων

Το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί στο κτίριο του ΚΤΕΛ και ανά πάσα στιγμή ο επιβάτης μπορεί να βγάλει εισιτήριο για όποιον προορισμό επιθυμεί αποφεύγοντας τις ουρές, αλλά και το... ωράριο λειτουργίας των ταμείων

Σε μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, κίνηση προχώρησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Καβάλας, τοποθετώντας μηχάνημα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων στην αίθουσα αναμονής.




Ο επιβάτης μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή το εισιτήριό του για όποιον προορισμό επιθυμεί και όποια ώρα της μέρας τον βολεύει, αποφεύγοντας ουρές, αλλά και το δεσμευτικό ωράριο των ταμείων έκδοσης εισιτηρίων του ΚΤΕΛ, πληρώνοντας με κέρματα, χαρτονομίσματα, με πιστωτικές και με «έξυπνες» κάρτες.

Το μηχάνημα εξυπηρετεί ήδη τους επιβάτες, αποσυμφορώντας, παράλληλα και το έργο των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, ενώ ελάχιστα Υπεραστικά ΚΤΕΛ στην Ελλάδα εφαρμόζουν ανάλογο σύστημα.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω μηχανήματα εντάσσονται στο Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ», κόστισε 670.089 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ το Έργο εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (δείτε ολόκληρη τη διακήρυξη του έργου εδώ).