Μάρκος Δέμπας: Απαράδεκτο να κάνουν κάποιοι φέιγ-βολάν τις οικονομικές καταστάσεις των μελών του Επιμελητηρίου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» απαντάει στον συνυποψήφιό του για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Παύλο Ζησίμου χρεώνοντάς του «διαπόμπευση συναδέλφων» και το «άσχημο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου»

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε με δηλώσεις του στον ALPHA Radio 88,6 ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και υποψήφιος πρόεδρος ως επικεφαλής της παράταξης «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» Μάρκος Δέμπας, σχετικά με τα όσα κατήγγειλε ο συνυποψήφιός του Παύλος Ζησίμου για την απερχόμενη Διοίκηση ότι «φοβάται τη διαφάνεια, επιζητώντας εκλογές για λίγους» και δρώντας, εν τέλει, «σε βάρος του ίδιου του θεσμού του Επιμελητηρίου» (διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ζησίμου εδώ).

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι πιο ήπιος, ενώ ο κ. Ζησίμου πιο αιχμηρός. Θα περιμέναμε από τους ανθρώπους που είναι μέλη της διοίκησης, όπως οι κ. κ. Ζησίμου και Καραγιαννίδης, να γνωρίζουν πως λειτουργούν θεσμικά τα όργανα της Διοίκησης, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Είναι απαράδεκτο να κάνουμε φέιγ-βολάν τις καταστάσεις των μελών που δεν είναι τακτοποιημένα  οικονομικά. Μια λίστα Λαγκάρτν βγήκε με το ζόρι. Όταν κάποιοι έρχονται και ζητάνε παραμονή των εκλογών τούς μη ενήμερους, ενώ δόθηκε η λίστα όλων των μελών του Επιμελητηρίου που είναι ουσιαστικά η εκλογική βάση. Από ‘κει και πέρα βλέπουμε ποιες επιχειρήσεις μπορούμε να τις πλησιάσουμε και να τις ενημερώσουμε σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία και η επιχείρηση μπορεί να δει τι χρωστάει για να έρθει να ψηφίσει. Γι’ αυτό υπάρχει η διαδικασία που λέει πως μέχρι 30 Οκτωβρίου 2017 όλα τα μέλη που θέλουν να ψηφίσουν, να έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους», αναφέρει ο κ. Δέμπας.

«Πρόκειται για διαπόμπευση συναδέρφων»

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Καβάλας σχολιάζει ότι δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογη συμπεριφορά υποψηφίου πριν από εκλογές και κάνει λόγο για διαπόμπευση μελών. «Είναι ουσιαστικά μια διαπόμπευση των συναδέλφων, καθώς στέλνει μια επιστολή σε όλα τα Μέσα θέλοντας ουσιαστικά να παίξει το παιχνίδι του “εμείς δε θέλουμε και εμείς δε σας δίνουμε”. Μακάρι να είχα και εγώ αυτά τα στοιχεία. Από ‘κει και μετά, όποιος θέλει ας έρθει να κινήσουμε το θέμα. Δεν έχω τα στοιχεία και είναι εντελώς απαράδεκτο ότι ο οικονομικός επόπτης πήγε και πήρε αυτά τα στοιχεία τα οποία πήγε στο σπίτι του.

»Σεβόμενος απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής, λέω ότι αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να δοθούν. Δικαιολογίες δε χωράνε, γιατί αναρωτιέμαι τι έκανε 6 ολόκληρα χρόνια; Ο κ. Καραγιαννίδης γιατί δε ζητούσε όλα αυτά τα στοιχεία κάθε μέρα για το πώς μπορούμε να ζητήσουμε κάποια θέματα εισπραξιμότητας; Ο οικονομικός επόπτης και η Διοίκηση δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, όμως δεν μπορούν να τα πάρουν στο σπίτι τους. Μπορούν να πάνε στο Επιμελητήριο και να δουν τα στοιχεία. Οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο», σημειώνει ο κ. Δέμπας.

«Ξεκινήσαμε άσχημα…»

Ο κ. Δέμπας σχολιάζει ότι η προεκλογική περίοδος δεν ξεκίνησε καλά, ενώ προβλέπει ότι τελικά δε θα κατέβουν όλοι οι συνδυασμοί στις εκλογές: «Στη συνεδρίασή μας θα ξεκαθαρίσουμε όλα τα πράγματα. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν  να φύγουν από το Επιμελητήριο. Για τα 11.000 μέλη, η Διοίκηση θα μπορεί να γνωρίζει τα τηλέφωνά τους για να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Τέτοιες πρακτικές δε θέλουν το καινούργιο. Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα καλό προεκλογικό αγώνα με θέσεις και απόψεις, αλλά ξεκινήσανε κακά και άσχημα, με ένα τρόπο που θέλουν να μειώσουν και την απερχόμενη Διοίκηση αφήνοντας αιχμές και λάσπη για το ότι εμείς δε θέλουμε δημοκρατικές διαδικασίες ούτε ότι θέλουμε να ψηφίσει ο κόσμος κλπ. Αυτά είναι ανοησίες. Μακάρι να έρθουν να ψηφίσουν 11.000 μέλη, όμως είμαστε προσγειωμένοι. Από την πλευρά μου πιστεύω πως δε θα κατέβουν όλοι οι συνδυασμοί στις εκλογές».