Ο Παύλος Ζησίμου συστήνει… «ψυχραιμία» στον Μπάμπη Δράκο

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας «απαντά» στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ με «συστάσεις» και ένα βίντεο με δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Παύλου Ζησίμου στις ραδιοφωνικές δηλώσεις του Μπάμπη Δράκου (ακούστε τις εδώ) στις οποίες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι ναι, η τοπική Νέα Δημοκρατία θα εμπλακεί ενεργά με τις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο της Καβάλας.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Δράκος δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που στείλαμε στη ΝΟΔΕ. Αντί μιας διευκρίνισης, όπως ζητήσαμε με σαφήνεια, ότι το κόμμα μένει μακριά από παρασκηνιακές κινήσεις σε σχέση με τις εκλογές του Επιμελητηρίου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ΝΟΔΕ και εμπλέκεται και σκοπεύει να πάρει θέση υπέρ ενός υποψηφίου.

Του συστήνουμε να κρατήσει την ψυχραιμία του και κυρίως συστήνουμε αμεροληψία. Τον παραπέμπουμε δε στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον προηγούμενο μήνα, ότι η ΝΔ δεν θα εμπλακεί στις εκλογές των Επιμελητηρίων, σεβόμενη την αυτονομία των επαγγελματικών οργανώσεων».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ, στις 17/9/2017 στη Θεσσαλονίκη, είχε δεχθεί το εξής ερώτημα:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Διαβάζω ότι η Νέα Δημοκρατία ίσως δώσει χρίσματα και στηρίξεις σε εκλογές που έρχονται, είτε στους Ιατρικούς Συλλόγους ή άλλους επιστημονικούς φορείς, στα επιμελητήρια και λοιπά. Ισχύει;»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε απαντήσει:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε εκλογές επαγγελματικών φορέων. Προφανώς, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν πρόκειται να υπάρχει καμία ουσιαστική κεντρική ανάμειξη σε αυτές τις εκλογές. Δεν ταιριάζουν ούτε στο δικό μου χαρακτήρα και αισθάνομαι ότι, αν το κάναμε, δεν θα σεβόμασταν και την αυτονομία αυτών των επαγγελματικών οργανώσεων».

Η σχετική τοποθέτηση Μητσοτάκη βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν δίνει χρίσ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν δίνει χρίσματα και δεν εμπλέκεται στις εκλογές των Επιμελητηρίων.-

Posted by Ανανέωση Τώρα on Montag, 23. Oktober 2017