Η Αναστασία Ιωσηφίδου στέλνει «μήνυμα» για τη Μακεδονία μέσω… Ινδίας

«Διαβατήριο» για την Καβάλα στη Βομβάη η παρακαταθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Έρχεται αδελφοποίηση με την ινδική «πόλη του Βουκεφάλα»

Από τη Βομβάη όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες λόγω της συμμετοχής του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε Τουριστική Έκθεση της Ινδίας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου στέλνει διαδικτυακά το δικό της «μήνυμα» στους «παραχαράκτες της Ιστορίας», εννοώντας το κράτος της ΠΓΔΜ το οποίο δεν… τόλμησε να συμμετάσχει ως «Μακεδονία» στην εν λόγω έκθεση αφού δεν τους… παίρνει.

Η Καβάλα συμμετέχει στην έκθεση της Βομβάης -«τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ασίας», όπως επισημαίνει η κ. Ιωσηφίδου- με το σύνθημα  «Καλωσήρθατε στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου», γεγονός το οποίο φέρεται να έχει «συγκινήσει» τους Ινδούς οι οποίοι ακόμη και σήμερα γνωρίζουν τον Μεγάλο Στρατηλάτη ως «Αλέξανδρος ο Έλληνας».

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποκαλύπτει μέσα από την ανάρτησή της στο facebook ότι εκπρόσωποι της ινδικής πόλης που έκτισε ο Μέγας Αλέξανδρος προς τιμήν του αλόγου του Βουκεφάλα ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα ως τη Βομβάη για να συναντήσουν την ίδια και να ζητήσουν την αδελφοποίησή τους με την Καβάλα και τους Φιλίππους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Ιωσηφίδου.

Απάντηση στους παραχαράκτες της Ιστορίας, η συλλογική μνήμη των λαών

«Άφαντο για ακόμη μια φορά από την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ασίας το ψευδεπώνυμο κράτος των Σκοπίων, παρά το γεγονός των συνεχών συμμετοχών του σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου. Αιτία το γεγονός ότι στη συλλογική μνήμη 1,5 δις Ινδών δεσπόζει η μορφή του Ισκαντάρ Γιουνάνε (Αλέξανδρου του Έλληνα) και επομένως τα ψέματα δεν χωρούν σε αυτούς. Άλλωστε με το γραμμένο στη γλώσσα Χίντι μήνυμα “Καλωσήρθατε στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” συμμετείχαμε και φέτος ως Καβάλα στην έκθεση της Βομβάης , παρασύροντας και τον ΕΟΤ στην ίδια κατεύθυνση. Συγκινητικότερη στιγμή της εκθέσεως η αποστολή από την πόλη που έκτισε ο Αλέξανδρος προς τιμή του αλόγου του (Βουκεφάλα) που ως γνωστό πέθανε στην Ινδία και η οποία ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα για να μας συναντήσει στην έκθεση και να ζητήσει την αδελφοποίηση με την πόλη της Καβάλας και των Φιλίππων της αιώνιας ελληνικής Μακεδονίας».