Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ante portas της Ανάπτυξης

Η εκλογή νέου προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ ενισχύει τον ρόλο της Καβάλας περιφερειακά η οποία θα «βρεθεί» με 3 Αντιπεριφερειάρχες!

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 19:00, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με μοναδικό θέμα εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη την αποδοχή παραίτησης του προέδρου του Σώματος Σωτήρη Μποταΐτη και εκλογή νέου προέδρου βάσει του ισχύοντος κανονισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, αλλά αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.

Η παραίτηση Μποταΐτη «φέρνει» καλά νέα για την Καβάλα, αφού για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ προορίζεται η νυν Θεματική Αντιπεριφερειάρχις Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ελένη Δημούδη, τη θέση της οποίας θα καταλάβει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας και νυν πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της ΠΑΜ-Θ Εργοανάπτυξη ΑΕ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Η αναβάθμιση Ιωσηφίδη «διαβάζεται» διπλά καθώς από τη μια αποτελεί μία «ψήφο εμπιστοσύνης» του Χρήστου Μέτιου προς το πρόσωπό του και αναγνώρισης του έργου του ως προέδρου της Εργοανάπτυξη ΑΕ και από την άλλη είναι μια σαφέστατη ενίσχυση του ρόλου του νομού μας περιφερειακά, αφού συμπεριλαμβανομένου του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, η Καβάλα θα έχει πλέον τρεις (3) Αντιπεριφερειάρχες στο διοικητικό σχήμα.