Η Καβάλα στο… πιάτο των Αθηναίων. Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας με εκλεκτούς καλεσμένους

Τα εύσημα από τον Κώστα Μορφίδη στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία προβολής της Καβάλας στην πρωτεύουσα

Το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε στο Balcony Bar & Restaurant στην Αθήνα, στο Κουκάκι, το Φεστιβάλ Καβαλιώτικης Γαστρονομίας που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Μέχρι την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ο Καβαλιώτης Βραβευμένος με Michelin Executive Chef Νίκος Φωτιάδης θα παρουσιάσει εκεί τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα.

Στην «πρεμιέρα» του Φεστιβάλ, το «παρών» έδωσαν, εκτός από την πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και «οικοδέσποινα» Αναστασία Ιωσηφίδου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες Γιώργος Καρατσιουμπάνης, ο συνεργάτης του Κώστα Μορφίδη στην Αθήνα Θανάσης Τσιρταβής και η Καβαλιώτισσα συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Ο Κώστας Μορφίδης σημείωσε σχετικά με το Φεστιβάλ: «Ήταν μίας πρώτης τάξη ευκαιρία να γίνει γνωστή η τοπική κουζίνα και να τιμηθεί η ειδική γευστική ταυτότητα του νομού Καβάλας. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και για το τελικό αποτέλεσμα. Τέτοιες ενέργειες έρχονται να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης».

Νά και το μενού της βραδιάς: