Βαγγέλης Παππάς για διόδια: Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν περιβαλλοντικά και οικονομικά την Καβάλα!

Η παράταξη της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης ζητά από την κοινωνία της Καβάλας σε «αφύπνιση και αγώνα» - «Εξοργιστικά αδιάλλακτη η κυβέρνηση»

Μείζον θέμα αποτελεί για τον Βαγγέλη Παππά (στην κεντρική φωτό μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της ΚΑΠ Μανώλη Κελαϊδάκη) η κατασκευή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στην Καβάλα, στην Εγνατία Οδό, «επάνω» από την Άσπρη Άμμο. Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης «βλέπει» ένα οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Καβάλας μέσα από τα διόδια σε επίπεδο τόσο περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΚΑΠ.

Όχι στα διόδια που καταστρέφουν περιβαλλοντικά και οικονομικά την Καβάλα

«Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα προχωρήσουν τα μετωπικά διόδια στην Καβάλα και θα μπουν μόνο αναλογικά η Κυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την συνέπεια των λόγων της και αγνοώντας της διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας ότι αυτό κυριολεκτικά θα καταστρέψει από κάθε άποψη την Καβάλα, προχωρά στην εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού διοδίων στο νομό Καβάλας και επιλέγει την χειρότερη θέση σε μια επίδειξη μανίας για την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της Καβάλας.

Είναι εξοργιστικά αδιάλλακτη η στάση της Κυβέρνησης και της Εγνατίας ΑΕ που τους μόνους που ακούει είναι τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες που όταν θα έχουν τελειώσει το καταστροφικό τους έργο θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακόμη ψυχρά και παθητικά να δεις το θέμα των διοδίων θα μείνεις με την απορία “γιατί δεύτερα διόδια στο Νομό” και το κυριότερο “γιατί επιλέγεται αυτή η θέση”.

Μια θέση που περιβαλλοντικά θα λειτουργήσει ως θηλιά στην πόλη της Καβάλας και θα δημιουργήσει και επικίνδυνες καταστάσεις στους οδηγούς κυρίως των βαρέων οχημάτων λόγω της κλίσης και της ορατότητας.

Με μόνο στόχο το ληστρικό κέρδος αδιαφορώντας για κάθε μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική ζημιά, χωρίς αντίσταση και κυρίως χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο η Καβάλα οδηγείται κυριολεκτικά στο απόσπασμα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία σε αφύπνιση και αγώνα ώστε να μην επιτρέψουμε την καταστροφή της πόλης μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, φτάνει πια».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ