Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου συνεδριάζει στην Καβάλα

50 βουλευτές των κοινοβουλίων των κρατών μελών, μέλη της νομικής και πολιτικής επιτροπής του ΟΟΣΕΠ θα ασχοληθούν με την σημασία της παρουσίας των συνδικαλιστικών ενώσεων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Την Τετάρτη 17/10 και την Πέμπτη 18/10 πραγματοποιείται στην Καβάλα η 52η συνεδρίαση της «Νομικής και Πολιτικής Επιτροπής» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Τις εργασίες της διάσκεψης που ξεκίνησαν την Τετάρτη 10 π. μ. στο Ξενοδοχείο LUCY και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης, παρακολουθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ασάφ Χατζίεφ και ο πρόεδρος της επιτροπής, Μικαήλ Εμελιάνοφ. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΣΕΠ είναι ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

Ο Οργανισμός  Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) είναι ένας  διεθνής οικονομικός οργανισμός, μέλη του οποίου είναι 12 χώρες της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία). Η χώρα μας, κατέχει κυρίαρχη θέση στο πλαίσιο του οργανισμού και αυτό επιβεβαιώνεται από την υιοθέτηση πολλών προτάσεων που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι η συνεδρίαση της Καβάλας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αναπτυξιακή δυναμική της, την προνομιακή θέση της και το ιστορικό της υπόβαθρο, 50 βουλευτές των κοινοβουλίων των κρατών μελών. Εξάλλου, το επιδιωκόμενο στη μεταμνημονιακή πραγματικότητα είναι η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των οικονομικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών δεσμών.

Η 52η Συνεδρίαση της Επιτροπής, θα ασχοληθεί με το θέμα της σημασίας της παρουσίας των συνδικαλιστικών ενώσεων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η σπουδαιότητα της διαχρονικής παρουσίας τους και φυσικά, οι νίκες τους που ενδυνάμωσαν την κοινωνική και εργατική συνθήκη. Άλλωστε, η Καβάλα έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία σε ό,τι αφορά τους εργατικούς αγώνες. Εμπειρία που σήμερα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνικής συνοχής, των συνθηκών εργασίας και της οικονομικής ευημερίας του ρημαγμένου από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού.