Συνάντηση Μέτιου-Αναστασιάδη για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

Στόχος του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και του δημάρχου Παγγαίου η προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες θα αφορούν τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, αλλά και την τηλεθέρμανση των καταναλωτών

Τις δυνατότητες στήριξης του επενδυτικού σχεδίου του δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εξέτασαν σε σύσκεψη στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή των υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ορφανού. Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, αλλά και η τηλεθέρμανση καταναλωτών στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.

Για σημαντικό έργο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, δίνει αναπτυξιακή προοπτική και είναι φιλικό προς το περιβάλλον έκανε λόγο ο κ. Μέτιος, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. «Το έργο της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από τον δήμο Παγγαίου κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης που επιθυμούμε για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια», ανέφερε ο ίδιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜ-Θ, καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του δήμου Παγγαίου.