«Παγώνουν» οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Αιτία το γεγονός ότι εκκρεμεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής η οποία περιγράφεται στη σχετική ΚΥΑ

Δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2019 οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής η οποία περιγράφεται στη σχετική ΚΥΑ.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, οι τιμές των διοδίων σε όλο τον άξονα μένουν ως έχουν σήμερα. Παραμένει άγνωστο, δε, πότε θα δοθεί η έγκριση από την ΕΕ. Στην ΚΥΑ την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προβλέπονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 66% έως 150%, όπως στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το κόμιστρο θα αυξηθεί από το 1,20 ευρώ που είναι σήμερα, στα 2,98 ευρώ.

Ο κ. Αντωνούδης γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι είναι ειλημμένη απόφαση να μη λειτουργήσουν τα διόδια στο Ωραιόκαστρο. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται.