Η Άννα Θυσιάδου μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας»

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ συμμετέχει στη διοίκηση του Ινστιτούτου που ασχολείται με την εκπαίδευση σε ειδικότητες που σχετίζονται με τη λιμενική βιομηχανία

Το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», έχει ως αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης, κυρίως σε ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων, αλλά και γενικότερα σε ειδικότητες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη λιμενική βιομηχανία και τη ναυτιλία. Αποτελεί μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν: η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ένωση Λιμένων Ελλάδος» (ΕΛΙΜΕ), με ποσοστό 95% και το Σωματείο με την επωνυμία «Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος» (ΟΜΥΛΕ), με ποσοστό 5%.

Γενικός στόχος του Ινστιτούτου αποτελεί η ανάδειξή του σε εστιακό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικής αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Είναι εν δυνάμει Δικαιούχος συγχρηματοδοτούμενων έργων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και από προγράμματα ανοιχτού ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας εξασφαλίσει διαχειριστική επάρκεια κατηγορίας Γ, η οποία αναφέρεται στην εκτέλεση έργων χωρίς τεχνικό αντικείμενο με ίδια μέσα, όπως έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, που δεν σχετίζονται με την υλοποίηση τεχνικών έργων.

Τη Δευτέρα 17.02.2020 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στα γραφεία της ΟΛΠ ΑΕ, η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια τη Συγκρότησή του σε Σώμα.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος ΔΣ: Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΘ ΑΕ
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Καρακώστας, Αν. Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ
Μέλη:
Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου: Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΑ ΑΕ
Ρεγγίνα Δηλαβέρη: Πρόεδρος ΟΛΗΓ ΑΕ
Άννα Θυσιάδου: Δ/νουσα Σύμβουλος: ΟΛΚ ΑΕ
Γεώργιος Καστελλάνος: Εκτελεστικός Διευθυντής ΕΛΙΜΕ
Γεώργιος Γεωργακόπουλος: Μέλος ΔΣ ΟΜΥΛΕ

Η Δια Βίου Μάθηση είναι πλέον γενικά αποδεκτή, ως ένα μόνιμο «εργαλείο» αναβάθμισης των επαγγελματικών ικανοτήτων με το οποίο πρέπει να ζουν οι νέες γενιές εργαζομένων, με ταυτόχρονη προσαρμογή των παλαιών. Τα επαγγέλματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και κάθε νέα γνώση και προσόν έχει ημερομηνία αντικατάστασης η οποία προσδιορίζεται από την ταχύτητα εισαγωγής νέων τεχνολογιών και νέων γνώσεων στις επιχειρήσεις. Όσο ταχύτερα αποκτούνται τα νέα προσόντα, τόσο ταχύτερα επιτυγχάνεται η άριστη παραγωγική μίξη των νέων επενδύσεων με το εργατικό δυναμικό και τόσο πιο παραγωγικό θα είναι το παραγόμενο προϊόν.