Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προς διοίκηση της ΠΑΜ-Θ: Κάντε το όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με επιστολή προς τους κ. κ. Μέτιο και Αντωνιάδη η διοίκηση του Συλλόγου αιτείται της ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με «οδηγό» την ανάλογη απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με χρήματα του ΕΣΠΑ

Επιστολή με αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη απέστειλε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, με αίτημα την οικονομική ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και με «οδηγό» την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύσει οικονομικά με 150 εκατομμύρια ευρώ -ποσό το οποίο προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους- τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της Περιφέρειάς του.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς του οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια ανάσα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν δίνοντας μια ουσιαστική βοήθεια.

Τα χρήματα αυτά είναι κονδύλια της Περιφέρειας και προέρχονται από το ΕΣΠΑ και δε θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και η ενίσχυση θα ξεκινάει από το ποσό των 5.000 ευρώ και θα κυμαίνεται έως το ποσό των 50.000 ευρώ αναλόγως και θα είναι μη επιστρεπτέα.

Μια τέτοια κίνηση θα ανακουφίσει τους μικρούς επαγγελματίες οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κρατήσουν με κάθε τρόπο όρθιες τις επιχειρήσεις τους.

Θα ήταν ευχής έργο λοιπόν και στη δική μας Περιφέρεια να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν προτίθεστε να ξεκινήσετε μια ανάλογη διαδικασία με πόρους του ΕΣΠΑ πάντα. Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι οι πληγείσες μικρές επιχειρήσεις με αγωνία αναμένουν κάθε στήριξη, γιατί οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι τραγικές και ο χειμώνας διαγράφεται ζοφερός.