Αποχή των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τις συνεδριάσεις της ΔΕΣΜ-ΟΣ

Για αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν «αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών» κάνουν λόγο με κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων

Την αποχή τους από τις συνεδριάσεις της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ αποφάσισαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, με δεδομένο ότι «είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας», όπως αναφέρουν στην κοινή, σκληρή τους ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν «αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών».

Η ανακοίνωση των Επιμελητηρίων

Στη συνεδρίαση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ που έγινε την 18/02/2021 τα Επιμελητήρια της Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης δεν συμμετείχαν και δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους σε αυτό, δεδομένου ότι είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας (κάτι που συνάγεται και από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών / 22-01-2021/ Αρ. Πρωτ 4985).

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων και προκειμένου να μη δημιουργηθεί διοικητική και λειτουργική δυσλειτουργία, σεβόμενοι πάντα τις επιχειρήσεις μας, ορίσαμε κοινό μας εκπρόσωπο, που συμμετέχει ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη.

Ως Επιμελητήρια, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις ενστάσεις μας, για τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η διοίκηση στην εν λόγω εταιρία και έχουμε καταθέσει και τα νομικά μας επιχειρήματα επί αυτών.

Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν να κινούνται εκτός πλαισίου και στα όρια της θεσμικής εκτροπής, την οποία φυσικά τα Επιμελητήρια δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν.

Συνεπώς, αφού ο διακαής πόθος, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η ΔΕΣΜ-ΟΣ να διοικείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια και χωρίς την συνεργασία των Επιμελητηρίων, αφήνουμε την παρούσα διοίκηση, δηλαδή την κα Ιωαννίδου και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που την έχει ορίσει, να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών, τόσο στην ίδια την εταιρία όσο όμως και στην επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειάς μας.

Ο αγώνας των Επιμελητήριων της ΑΜ-Θ για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Υπογράφουν:

  • ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας
  • ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης
  • ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης
  • ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νικόλαος Αγγελίδης
  • ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνιος Γραβάνης
  • ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης