Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα

Με υπογραφή Παναγιωτόπουλου ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων

Eδώ και σχεδόν μία δεκαετία «συζητείται» το ενδεχόμενο -αλλά και η ανάγκη- αξιοποίησης του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, με κύριο «αίτημα» αυτό της μετεγκατάστασης εκεί των δραστηριοτήτων της καβαλιώτικης σχολής πιλότων Egnatia Aviation.

Μάλιστα, το 2017 όλα έδειχναν ότι το θέμα θα «προχωρήσει», ωστόσο τον διαγωνισμό που τότε είχε προκηρυχθεί είχε «μπλοκάρει» η Fraport, η εταιρία που λίγο πριν είχε εξασφαλίσει την παραχώρηση και εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσά τους και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Egnatia Aviation αναγκάστηκε να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης…

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε απόφαση για διενέργεια νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα. Σε περίπτωση που αυτήν τη φορά δεν υπάρξουν ενστάσεις, δεν αποκλείεται η «κατοχύρωση» της έκτασης στην Egnatia Aviation να σημάνει και την «επιστροφή» της σχολής πιλότων στη φυσική της έδρα, την Καβάλα.