Δήμος Παγγαίου: Απορρόφησε το 1/3 του τρέχοντος ποσού για την αγροτική οδοποιία από το «Αντώνης Τρίτσης»

Συνολικά εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 36 έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 130.609.751 ευρώ, με τον Δήμο Παγγαίου να μην αφήνει την «ευκαιρία» να πέσει κάτω

Άλλα 36 έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 130.609.751 ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάσσονται μεταξύ άλλων:

  • 9 έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 67,4 εκ. ευρώ, όπως το έργο του Δήμου Ηρακλείου για δράσεις αστικής αναζωογόνησης ύψους 12,9 εκ. ευρώ
  • έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκ. ευρώ
  • 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021»

«Με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που δρομολογούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του προγράμματος, εντάσσοντας έργα προτεραιότητάς τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Έγκαιρα και… έγκυρα η πρόταση του Δήμου Παγγαίου

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Παγγαίου, δείχνοντας τη δέουσα ετοιμότητα, κατέθεσε έγκαιρα πρόταση η οποία τελικά εγκρίθηκε για έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 9.200.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό το οποίο έχει διατεθεί στον Δήμο για ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους [διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ], ενώ το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού ποσού το οποίο εγκρίθηκε σε αυτήν τη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για όλους τους Δήμους της χώρας για έργα αγροτικής οδοποιίας.