Καβάλα: «Χρεοκόπησε» η υπομονή της αγοράς. «Τώρα θα γίνουμε και ελεγκτές rapid test»

«Το να μην μπορεί να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα θα τον πείσει να εμβολιαστεί;»-Ερωτήματα και προβληματισμοί από τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη, ζητώντας παράλληλα την εξαίρεση του λιανεμπορίου από τα νέα μέτρα

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 τα οποία θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 [διαβάστε εδώ] «ήρθαν» και τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί, κυρίως σε κλάδους οι οποίοι θα επηρεαστούν άμεσα και αμέσως από αυτά, κλάδοι οι οποίοι επλήγησαν, παράλληλα, περισσότερο οικονομικά από άλλους τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, με μια λιτή, αλλά εύστοχη και περιεκτική ανάρτησή του στο Facebook, αποτυπώνει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του εμπορικού κόσμου της πόλης και δη των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων: «Το να μην μπορεί να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα να πάρει ένα προϊόν θα τον πείσει να εμβολιαστεί;».

Κάνει επίσης λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό για ακόμη μια φορά εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων», μιας και στα σούπερ μάρκετ δεν ισχύουν οι νέοι περιορισμοί οι οποίοι θα ισχύσουν στην υπόλοιπη αγορά και ζητάει να εξαιρεθεί το λιανεμπόριο από τα νέα μέτρα, τα οποία «θα μειώσουν την αγοραστική κίνηση σε μια περίοδο που σταδιακά επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά».

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης

Η ανάρτηση του Γιάννη Κελγιώργη

Από την αρχή της πανδημίας έχουμε αποδείξει ως εμπορικά καταστήματα, το πόσο σοβαρά τηρούμε όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Όλο αυτό το διάστημα υπομείναμε lockdown με μηδενικούς τζίρους, μεθόδους τύπου click away και click inside, με την προσδοκία της επιστροφής στην κανονικότητα που συνεχώς αναβάλλεται.

Βάλαμε πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία, την προστασία καταναλωτών, εργαζομένων, αλλά και των οικογενειών μας. Άλλωστε όλοι οι ειδικοί, μας χαρακτηρίζουν ως τον κλάδο που συνέβαλε το λιγότερο στη διάδοση της πανδημίας.

Από το Σάββατο ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι καλούμαστε να γίνουμε ελεγκτές rapid test και πιστοποιητικών, μέτρο το οποίο θα αποτελέσει παράγοντα που θα μειώσει την αγοραστική κίνηση σε μια περίοδο που σταδιακά επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά.

Από την άλλη, χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό, θα γίνεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ και ευθέως τίθεται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμη μια φορά εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Είναι φανερό πως τα μέτρα μεθοδεύτηκαν για να στέλνουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Δεν ερωτηθήκαμε, δεν κληθήκαμε ποτέ σε καμία σύσκεψη αποφάσεων των «ειδικών». Πάντα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Το να μην μπορεί να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα να πάρει ένα προϊόν θα τον πείσει να εμβολιαστεί;

Αυτά δεν είναι μέτρα, είναι το λιγότερο αστειότητες και καλό είναι τις επόμενες ώρες που θα βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση το λιανεμπόριο να εξαιρεθεί