Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζητά από τον Πρωθυπουργό να στηρίξει το Λιανεμπόριο

Επιστολή σε Μητσοτάκη-Σταϊκούρα-Γεωργιάδη με «φόντο» τη «χαμηλότερη σε εισπράξεις των τελευταίων ετών» εορταστική περίοδο

Mέτρα στήριξης του Λιανεμπορίου ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Στην επιστολή, η διοίκηση του Συλλόγου κάνει λόγο για «ιστορικό χαμηλό» στις εισπράξεις των καταστημάτων την περίοδο των εορτών και «βάζει» στο τραπέζι την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και τις «ασφυκτικές» συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η εβδομάδα που πέρασε καθώς και όλη η εορταστική περίοδος, μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι χαμηλότερες εισπρακτικά των τελευταίων ετών. Τα μέτρα στήριξης είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ και είναι επιτακτική ανάγκη ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Λιανεμπόριο και εστίαση είναι μία αλυσίδα και ήδη έχουμε μειωμένες εισπράξεις από τους περιορισμούς και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Η πιο σημαντική εβδομάδα του έτους, για αγορές δώρων αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με την έξοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν παγώσει.

Παράλληλα η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους μεταφοράς λειτουργούν διττά. Στις επιχειρήσεις αυξάνουν το κόστος λειτουργίας και στους καταναλωτές αφαιρούν το διαθέσιμο εισόδημα.

Ζητάμε:

  • Τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολή.
  • Την πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο για τους επόμενους δύσκολους μήνες.
  • Την επαναφορά των αναστολών εργασίας και για το προσωπικό του λιανικού εμπορίου.
  • Νέα μη επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για το λιανικό εμπόριο.
  • Επιδότηση των παγίων λογαριασμών όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.
  • Ρεαλιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους.

Την επόμενη μέρα της υγειονομικής και οικονομικής πανδημίας πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Καλή Χρονιά.