Δικαστική νίκη-«ανάσα» για το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας: Άκυρη η κατάσχεση του κτιρίου διοίκησης

Παύλος Τσουμάκης: «Το ΒΙΟΠΑ συνεχίζει να “βλέπει μπροστά” παρά τις δυσκολίες» - Ποιο το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου και πώς «θωρακίζει» την ακίνητη περιουσία του Πάρκου

Το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 έγινε γνωστή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας επί της αίτησης ανακοπής της κατάσχεσης οικοπέδου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας λόγω μη εξυπηρετούμενου, παλαιότερου χρέους της εταιρίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Επισπεύδουσα εταιρία της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού που είχε οριστεί για τις 2 Φεβρουαρίου 2022 ήταν η Cepal Hellas [ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ως διαχειρίστρια απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “Symbol Investment NPLCo Designated Activity Company”] και αφορούσε σε οικόπεδο 2.000τμ με ακίνητο εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας [συγκεκριμένα, το οικόπεδο το οποίο περιλαμβάνει το κτίριο διοίκησης της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ].

Το Δικαστήριο της Καβάλας έκανε δεκτή την ανακοπή της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ, υιοθετώντας τους νομικούς ισχυρισμούς της εταιρίας, και ακύρωσε την κατάσχεση του ακινήτου.

Ως εκ τούτου, ο πλειστηριασμός που είχε οριστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας αναφέρεται ότι «μέχρι τον Μάιο του 2025 απαγορεύεται η κατάσχεση κάθε ακινήτου του ΒΙΟΠΑ».

Παύλος Τσουμάκης: Συνεχίζουμε…

Με δήλωσή του στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας Παύλος Τσουμάκης υπογράμμισε ότι η αίσια έκβαση της ανακοπής που κατατέθηκε, ήταν αποτέλεσμα της μεθοδικής και συντονισμένης δουλειάς που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια από τη διοίκηση της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το «κλείσιμο» των υποχρεώσεων σε προμηθευτές και εργαζόμενους και τη ρύθμιση των χρεών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία σε συνδυασμό με την υπογραφή νέων συμβάσεων για πώληση οικοπέδων μετά από… 12 ολόκληρα χρόνια [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ], «σειρά» για τη νέα διοίκηση της εταιρίας είχε η τακτοποίηση της εκκρεμότητας με την Εθνική Τράπεζα.

«Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε με τη σημερινή του απόφαση ότι καμία κατάσχεση ακίνητης περιουσίας του ΒΙΟΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι τουλάχιστον το 2025, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στον κοινωφελή σκοπό του Βιοτεχνικού Πάρκου. Συνεχίζουμε να βλέπουμε μπροστά, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν», συμπλήρωσε ο κ. Τσουμάκης.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ γνωστοποίησε πως μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογραφούν και νέες συμβάσεις μίσθωσης οικοπέδων με νέους επενδυτές, κάτι που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας.