Κίμων Παπαδόπουλος: Αν ο κ. Παναγιωτίδης θέλει να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Δέμπα, ας αφήσει τον Αναπτυξιακό Νόμο κατά μέρος…

«Πού ήταν τέσσερα χρόνια ο κ. Παναγιωτίδης;», αναρωτιέται το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας - Χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας» την κριτική για τον νέο Νόμο που είναι «ο καλύτερος των τελευταίων ετών»

Την έντονη αντίδρασή του στις δηλώσεις του Γιάννη Παναγιωτίδη σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης «Για Εσένα» και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Κίμων Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτίδης, σε γραπτή ανακοίνωσή του [διαβάστε την πατώντας εδώ], στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Νόμος δεν εξασφαλίζει «ισονομία» ανάμεσα στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κατηγορώντας τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για «κομματική υποτέλεια» για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε επαρκώς.

Μιλώντας στο KAVALA POST, ο Κίμων Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας» την κριτική Παναγιωτίδη στον Αναπτυξιακό, «χρεώνοντάς» του ιδιοτελή κίνητρα πίσω από την «γκρίνια». «Αν ο κ. Παναγιωτίδης θέλει να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Δέμπα, ας βρει ένα άλλο πεδίο κριτικής και όχι τον Αναπτυξιακό Νόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πού ήταν ο κ. Παναγιωτίδης τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Ο Κίμων Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι ο Γιάννης Παναγιωτίδης, από τις αρχές του 2018 μέχρι και σήμερα ήταν και παραμένει μέλος όχι μόνον της Διοίκησης του Επιμελητηρίου της Καβάλας, αλλά και εκπρόσωπος του νομού μας στο Περιφερειακό Επιμελητήριο ΑΜ-Θ. «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών, δεν άκουσα κάτι από τον θεσμό του Περιφερειακού Επιμελητηρίου. Υπάρχουν; Συνεδρίασαν ποτέ; Ποιες ήταν οι προτάσεις τους για την Ανάπτυξη της περιοχής μας;», αναρωτιέται ο κ. Παπαδόπουλος.

Συμπληρώνει δε, ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης ήδη έχει εκφραστεί θετικά υπέρ του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. «Οπότε, προς τι η αντίδραση του κ. Παναγιωτίδη; Δεν είναι και ο ίδιος μέλος αυτής της Διοίκησης; Δεν μιλάνε μεταξύ τους;», ρωτάει ο Κίμων Παπαδόπουλος.

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θυμίζει… «εποχές ΠΑΣΟΚ»!

Σε ό,τι αφορά την ουσία, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει τον νέο Νόμο ως «έναν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών». «Και αυτό δεν το λέω μόνον εγώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της αγοράς, αυτοί που καλούνται να τον εφαρμόσουν, δηλαδή οι επιχειρήσεις αλλά και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι»!

«Μάλιστα, χαριτολογώντας θα έλεγα ότι αυτός ο Νόμος θυμίζει “εποχές ΠΑΣΟΚ”, τόσο ελκυστικός είναι για τις επιχειρήσεις. Για τη δε περιοχή τη δική μας, τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, ενώ οι χρόνοι έγκρισης και αποπληρωμής των επενδυτικών προτάσεων είναι πολύ σύντομοι», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα επιπλέον κίνητρα που δίδονται στη Θράκη, ο Κίμων Παπαδόπουλος τονίζει με νόημα ότι «όσοι παρακολουθούν τα του Αναπτυξιακού τα τελευταία χρόνια, θα έπρεπε να ξέρουν ότι πάντοτε οι παραμεθόριες περιοχές επιδοτούνται με ένα ειδικό καθεστώς και αυτό είναι θέμα Εθνικό, δεν έχει να κάνει με την υποβάθμιση ή μη της Καβάλας και της Δράμας».