Απόφαση Eφετείου δικαιώνει τη ΔΕΠΑ για τα χρέη της ELFE. Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο η εταιρία της ΒΦΛ

Η ELFE «διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα της δικαστικής κρίσης και το βάσιμο των παραδοχών στις οποίες εδράζεται η απόφαση» και προσφεύγει στον ανώτατο βαθμό για να δικαιωθεί

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με την ELFE, για τις τιμολογήσεις φυσικού αερίου κατά την περίοδο 2010-2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, η απόφαση του Εφετείου μετά τη συνεκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει ΔΕΠΑ Εμπορίας και ELFE κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2019, κάνει δεκτή την έφεση και την αγωγή ΔΕΠΑ για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας και απορρίπτει πλήρως την έφεση και την αγωγή της ELFE.

Η νομική υπηρεσία της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα εξετάσει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τη νομική υπηρεσία της Εταιρείας και τους εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες μας για την ακούραστη και αποτελεσματική εργασία τους, όπως επίσης και τα στελέχη της ΔΕΠΑ Εμπορίας που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.»

Πέραν των παραπάνω, το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση της ΕΛΦΕ να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας “την 10η.02.2022 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 689/2022 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αφενός απερρίφθη η αγωγή της εταιρείας “ELFE S.A.” για την παραβίαση των διατάξεων περί ανταγωνισμού και αφετέρου απερρίφθη η έφεση της “ELFE S.A.” για την απόρριψη της αγωγής της Δ.Ε.Π.Α.περί οφειλόμενων ποσών.

Η εταιρεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Διατηρεί όμως σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα της δικαστικής κρίσης και το βάσιμο των παραδοχών στις οποίες εδράζεται η απόφαση.

Για αυτούς τους λόγους θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον του Αρείου Πάγου με τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα λάμψει και ότι θα δικαιωθεί όπως έγινε, άλλωστε, και στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό”.

Πηγή: energypress.gr