«Ανάσα» για το ΒΙΟΠΑ Καβάλας: Η Διοίκηση διεκδίκησε και πέτυχε «κούρεμα» χρέους σχεδόν… μισού εκ. ευρώ!

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη «καθιστά βιώσιμη πλέον τη διαχείριση του χρέους και επιτρέπει στη Διοίκηση να προστρέξει σε νέα αναπτυξιακά επενδυτικά σχέδια για τον χώρο»

Σε κλίμα ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στο Επιμελητήριο Καβάλας, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας με θέμα την αποδοχή της συμφωνίας ρύθμισης του τραπεζικού δανείου μεταξύ της εταιρίας διαχείρισης του δανείου και της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ.

«Το από πολλά έτη δάνειο που απειλούσε τη βιωσιμότητα του ΒΙΟΠΑ βρίσκει λύση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «μια δύσκολη διαπραγμάτευση πολλών μηνών έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μειώνοντας τη συνολική οφειλή από τις €660.000,00 στις €195.000,00»!

Αυτό σημαίνει, ότι πλέον της οριστικής διαγραφής των €340.000,00  που αφορούν σε προσαυξήσεις και τόκους, η Διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ πέτυχε και διαγραφή μέρους του αρχικού κεφαλαίου κατά €125.000,00.

«Η συνολική αυτή σημαντική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων, κατά €465.000,00, καθιστά βιώσιμη πλέον τη διαχείριση του χρέους και επιτρέπει στη Διοίκηση να προστρέξει σε νέα αναπτυξιακά επενδυτικά σχέδια για τον χώρο», υπογραμμίζεται.

«Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη συστηματική δουλειά και συμπαραστάτες μερίδα των οικοπεδούχων που εκπροσωπεί η διοίκηση του ΒΙΟΠΑ, έγινε εφικτό κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο, ως ακατόρθωτο. Οι προσπάθειες τόσο του Πρόεδρου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας για μια θετική λύση, έπιασαν τόπο και πλέον όλοι επικεντρωνόμαστε στην πλήρη ανάπτυξη  του Βιοτεχνικού χώρου, προς όφελος της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας», τονίζεται.

«Για άλλη μια φορά, η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία το Λογιστικό-Φορολογικό γραφείο Χριστοδούλου-Παπαδόπουλου και τους νομικούς σύμβουλους Βασίλη Κογκαλίδη και Σεραφείμ Σωτηριάδη, που βοήθησαν για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Το «παρών» στην «πανηγυρική» συνεδρίαση του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ έδωσαν ο Πρόεδρος Παύλος Τσουμάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και Αντιπρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Μάρκος Δέμπας, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάκης Δημητριάδης και το μέλος του ΔΣ  Κυριάκος Μπάης.