Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για την Καβάλα και τον Αμυγδαλεώνα [φωτογραφίες]

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα περνάει και «με τη βούλα σε νέα εποχή», δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την Καβάλα-Η αεροπορική δραστηριότητα θα αρχίσει στο αεροδρόμιο ίσως και το καλοκαίρι

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα [διαβάστε εδώ για την επένδυση] ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου 2022 από το ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέντευξη πήραν μέρος επίσης ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, Δημήτρης Μιχαλολιάκος και οι εκπρόσωποι της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης (Γενικός Διευθυντής) και Γιώργος Ζωγραφάκης (Διευθύνων Σύμβουλος), οι οποίοι αναφέρθηκαν στους όρους με τους οποίους έγινε η εκμίσθωση του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα στην εταιρία τους, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούν σε σταθερή βάση περισσότερους από 400 εκπαιδευόμενους της νέας σχολής πιλότων.

«Ένα όνειρο πολλών ετών αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά», σχολίασε ο κ. Λυμπεράκης, ευχαριστώντας, παράλληλα τον κ. Παναγιωτόπουλο «γιατί πίστεψε στο όραμά μας, πίστεψε στο έργο, το υποστήριξε και κατάφερε να κάνει το όνειρο, πραγματικότητα». Πρόσθεσε, δε, ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, σε βάθος κάποιων ετών, όμως η αεροπορική δραστηριότητα θα αρχίσει στο αεροδρόμιο ίσως και το καλοκαίρι, ενώ σχολίασε ότι κάποια θέματα που κολλούσαν την επένδυση ήταν προφάσεις και όχι πραγματικά προβλήματα.

«Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για την Καβάλα, για τον Αμυγδαλεώνα, για τον πρώην Δήμο Φιλίππων, με μια επένδυση η οποία πέρασε από 40 κύματα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας ότι «στον Αμυγδαλεώνα συντελείται μια κοσμογονία, μετατρέποντας την Καβάλα σε ένα κέντρο αεροπορικής δραστηριότητας, αφού προβλέπονται στη σύμβαση και χρήσεις γενικής αεροπορίας, πέραν του στενού σκοπού της εκπαίδευσης των πιλότων και αυτό θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην περιοχή».

«Πρόκειται για μια πραγματική επένδυση στον τόπο μας, με μια Καβαλιώτικη εταιρία για την οποία ανοίγονται μεγάλες προοπτικές, ώστε να καταστεί η Καβάλα μεγάλος πόλος αεροπορικής δραστηριότητας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ σημείωσε ότι τα στελέχη της Αεροπορίας τα οποία διαμένουν στο αεροδρόμιο, θα μετεγκατασταθούν σε πολύ πιο σύγχρονα και λειτουργικά οικήματα.

Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ενώ μετά το πέρας της συνέντευξης ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει τα 5 εκ. ευρώ. Είναι μια επένδυση που βάζει την Καβάλα στον αεροπορικό χάρτη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την προσπάθεια την οποία έκανε το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Egnatia Aviation».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του ότι «όντως, σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Καβάλα, για τον τόπο μας», συγχαίροντας, παράλληλα όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την επένδυση στον Αμυγδαλεώνα.

Σημειώνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα ολοκληρώθηκε ύστερα πολλές καθυστερήσεις και παλινωδίες και πλέον αυτό θα παραχωρηθεί για διάστημα 40 ετών στη σχολή για να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητες της, που πλέον δε θα είναι μόνο η σχολή πιλότων, ενώ σύμφωνα με την ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια, το μηνιαίο μίσθωμα προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας θα είναι 15.000 ευρώ για τα πρώτα 5 χρόνια και στη συνέχεια σ’ αυτό θα προστίθεται η αύξηση του τιμάριθμου.