«Κυριακή στο χωριό ξανά», αυτήν τη φορά στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου [φωτογραφίες]

Γεύσεις, παραδόσεις, φυσικό κάλλος και άνθρωποι του Δήμου Παγγαίου ήταν οι πρωταγωνιστές στα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΡΤ 3, με το αφιέρωμα να προβάλλεται τις επόμενες μέρες

Η «Κυριακή στο χωριό ξανά» αυτήν τη φορά έχει πρωταγωνιστή τη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας. Γεύσεις, παραδόσεις, φυσικό κάλλος και άνθρωποι συνθέτουν το ιδιαίτερο παζλ της περιοχής, με την ΕΡΤ 3 να κάνει ένα αφιέρωμα-γέφυρα μεταξύ του χθες και του σήμερα της Περάμου της Ιστορίας και της τουριστικής ανάπτυξης αντίστοιχα.

Άλλωστε αυτή είναι και η «ταυτότητα» της εκπομπής: Οι ένδοξες στιγμές αλλά και οι ζόρικες, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τα γλέντια, η σχέση με το φυσικό περιβάλλον και ο τρόπος που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων.

Το χωριό, άλλωστε, δεν είναι μόνο μια ρομαντική άποψη ζωής, είναι ένα ζωντανό κύτταρο που προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και αυτό το απέδειξαν με… βιωματικό τρόπο στα γυρίσματα της εκπομπής της Κυριακή 22 Μαΐου 2022 κάτοικοι, εθελοντές, σύλλογοι, φορείς και αυτοδιοικητικοί της Νέας Περάμου και του Δήμου, με την Κοινωφελή Επιχείρηση να εξασφαλίζει τη φιλοξενία των συντελεστών της εκπομπής.

«Συνεχίζουμε την τουριστική προβολή του Δήμου μας, έχοντας στο πλευρό μας εθελοντές, επαγγελματίες, πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς φορείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στον φίλο μου, Κωστή Ζαφειράκη (σ.σ.: έχει την αρχισυνταξία και στήνει το σενάριο της εκπομπής) για την άψογη συνεργασία μας. Υ.Γ.: Αποσπάσαμε την υπόσχεση για την προβολή και άλλων οικισμών του Δήμου μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στο μήνυμά του.