Λογιστές και Φοροτεχνικοί Καβάλας: Ό,τι νέο συμβαίνει για εμάς, πάντα αποφασίζεται χωρίς εμάς

«Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο»: Ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελμάτων Νομού Καβάλας καλεί σε αποχή από κάθε είδους υποβολή την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022-Τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου

Ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελμάτων Νομού Καβάλας, στο πλαίσιο υποστήριξης των παράλληλων κινητοποιήσεων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α (Λογιστών Αττικής), αλλά και των επικείμενων δραστηριοποιήσεων και των υπολοίπων συλλόγων λογιστών-φοροτεχνικών της χώρας, καλούν τους συναδέλφους να απέχουν από κάθε είδους υποβολή την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, αντιδρώντας και στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση «για την προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας».

Η ανακοίνωση των Λογιστών-Φοροτεχνικών Καβάλας

Εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές φοροτεχνικοί έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν αντέχουμε όμως άλλο, στηρίξαμε την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο το δύσκολο διάστημα της κρίσης αλλά και της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να εργαστούμε ακόμα και χωρίς να μας χορηγηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ.

Η ανάπτυξη που διαφημίζεται από τις κυβερνήσεις περνάει πάνω από τις πλάτες μας. Οι δεκάδες φόροι, που ήρθαν για να μείνουν, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, η ζωή κόλαση που βιώνουμε. Όλα τα τελευταία χρόνια, είτε στο όνομα της κρίσης είτε στο όνομα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις καλούμαστε να κάνουμε αρκετή υπομονή και πολλές ακόμα θυσίες.

Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των myDATA, συνοδευόμενο με πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Εν μέσω φορολογικών δηλώσεων ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς taxisnet, ακόμη και με το να φτιάχνουμε e-mail σε ανθρώπους 80 και 90 ετών.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας όπως, η μη αναστολή προστίμων σε περίπτωση ασθένειας, η μη ομαλή εφαρμογή των myDATA, η έκδοση εκατοντάδων Κ.Υ.Α κάθε έτος, οι απανωτές πλατφόρμες, συχνά μη λειτουργικές και άλλα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε, δεν τέθηκαν ποτέ σε ουσιαστική διαβούλευση και ό,τι νέο συμβαίνει για εμάς, πάντα αποφασίζεται χωρίς εμάς.

Άμεσα διεκδικούμε:

  • Αναβολή της καθολικής εφαρμογής των myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 αφού λειτουργήσει πλήρως και χωρίς προβλήματα η εφαρμογή
  • Παράταση στην υποβολή των εσόδων myDATA για το 2021 έως 31/12/2022
  • Καμιά επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικές παραβάσεις των myDATA
  • Καθιέρωση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022
  • Καθιέρωση-θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας και άδειας μητρότητας στον κλάδο μας, με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας
  • Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο μας, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων