Θεολόγος Θάσου: Στα ομορφότερα νησιώτικα χωριά της χώρας [αφιέρωμα]

Το γραφικό ορεινό χωριό της Θάσου ανάμεσα στα όμορφα χωριά τα οποία και αξίζει να τα ανακαλύψετε το φετινό καλοκαίρι-Στη λίστα η Σαντορίνη, η Νάξος, η Κέρκυρα και η Ρόδος

Κέρκυρα, Πάρος, Κύθηρα, Σαντορίνη, Νάξος, Χίος, Ρόδος και ανάμεσά τους και η Θάσος«Μια βόλτα στα όμορφα χωριά που έχουν τα ελληνικά νησιά και αξίζει να τα ανακαλύψετε το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει το καλοκαιρινό αφιέρωμα του iefimerida.gr.

Ο… λόγος του αφιερώματος; Κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά γίνονται πόλος έλξης, μιας και συνδυάζουν γραφικά τοπία με παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ό,τι πρέπει για να απολαύσουμε τις βουτιές μας. Εκτός από τις παραλίες και τα γραφικά ψαροχώρια, τα νησιά έχουν πανέμορφα γραφικά χωριά για εξερεύνηση, περπάτημα και φυσικά εκλεκτό φαγητό.

Τα ορεινά χωριά των νησιών δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε ομορφιά και γραφικότητα, αντίθετα συνδυάζουν μια σπάνια και πιο άγρια ομορφιά κρατώντας τον επισκέπτη που επιθυμεί να τα δει από κοντά.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το ορεινό χωριό του Θεολόγου στη Θάσο, το οποίο έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική του, με αποτέλεσμα να γίνεται πόλος έλξης των τουριστών. Μάλιστα, το χωριό φημίζεται για το κατσικάκι του, μια καλή… γευστική αφορμή για να ανέβει κανείς στην ορεινή Θάσο.

Το αφιέρωμα αναφέρει επίσης ότι περπατώντας στο χωριό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, θα δείτε τα πέτρινα σπίτια με τις καταπράσινες αυλές, ξακουστές εκκλησίες από περασμένους αιώνες και στενά δρομάκια. Για αυτόν το λόγο είναι προτιμότερο να αφήσετε το αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού, να το διασχίσετε με τα πόδια και στη συνέχεια να καθίσετε σε μια από τις ταβέρνες για ντόπια εκλεκτά κρέατα στη σούβλα.

Μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο του Θεολόγου, όπου στεγάζεται στο διώροφο, πέτρινο αρχοντικό του Χατζηγιώργη -πρόκειται για φημισμένο οπλαρχηγό του νησιού- αξίζει τον χρόνο σας.

*Πηγή: iefimerida.gr