Αεροδρόμιο Καβάλας-Αμυγδαλεώνα «Λυδία»: Η πρώτη προσγείωση που φέρνει την απογείωση της Egnatia Aviation [φωτογραφίες]

Η νέα έδρα της σχολής απέκτησε την απαραίτητη αδειοδότηση και έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση εκπαιδευτικού αεροπλάνου από το «Μέγας Αλέξανδρος» - Διαβάστε τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Δημήτρη Λυμπεράκη

Είναι πλέον γεγονός! Το αεροδρόμιο Καβάλας–Αμυγδαλεώνα «Λυδία» ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία, το μεσημέρι της Τρίτης 3/1 με την πρώτη από τις συνολικά 5 προγραμματισμένες πτήσεις των εκπαιδευτικών αεροπλάνων που ανήκουν στον στόλο της Egnatia Aviation από το «Μέγας Αλέξανδρος»! Η νέα έδρα της σχολής πιλότων, ύστερα από μια μακρά και απαιτητική διαδικασία πήρε την απαραίτητη αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει ότι σιγά – σιγά οι δραστηριότητες της θα αρχίσουν να μεταφέρονται στη νέα βάση της, που εκτός των άλλων αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Ελλάδας και το μοναδικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Μιλώντας νωρίτερα στον Alpha Radio 88,6 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης χαρακτήρισε την Τρίτη 3/1 ως ημέρα χαράς λέγοντας ότι «όλα πήγαν καλά σε ότι είχε να κάνει με την προετοιμασία και έτσι αρχίζει η λειτουργία του αεροδρομίου. Βέβαια αν πήγαιναν… καλύτερα θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα, όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό που έγινε στον Αμυγδαλεώνα ήταν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, ένας ιδιώτης δηλαδή να λειτουργήσει ένα αεροδρόμιο και όχι ένα πεδίο προσγείωσης, που υπάρχουν τέτοια στη χώρα».

«Συνεργαστήκαμε άψογα με λαμπρότατους δημόσιους λειτουργούς»

Για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο βήμα, χρειάστηκε πολύ δουλειά αλλά και συνεργασία με διαφόρους εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, από τους οποίους η Egnatia Aviation βρήκε αναπάντεχη διάθεση συνεργασίας και εξυπηρέτησης. Μάλιστα ο Δημήτρης Λυμπεράκης στην ανάρτηση με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου ευχαρίστησε ούτε λίγο, ούτε πολύ 27 άτομα, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΑ έως και τους επιθεωρητές της ΥΠΑ!!! «Αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι όλοι έχουμε να πούμε κάτι για τη λειτουργία του δημοσίου, που συνήθως είναι άσχημο. Σ’ αυτή την ανάρτηση ευχαρίστησα διοικητές, διευθυντές, τμηματάρχες και επιθεωρητές διαφόρων υπηρεσιών και το έκανα αυτό, γιατί ο καθένας απ’ αυτούς έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Στην κυριολεξία χωρίς θα είχαμε ακόμα προβλήματα μπροστά μας για να τα λύσουμε. Αυτό που διαπίστωσα λοιπόν είναι ότι υπάρχουν λαμπρότατοι λειτουργοί του δημοσίου, που με τους περισσότερους απ’ αυτούς δουλεύαμε νύχτα-μέρα μαζί. Θυμάμαι συγκεκριμένες ημέρες όπου ήμασταν εμείς με 3 διευθυντές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), διευθυντές της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και περιμέναμε να εκδοθεί ένα «χαρτί» από έναν υπάλληλο που δεν γνωρίζαμε που βρισκόταν…»! Καταλήγοντας επισήμανε ότι «θεωρώ ότι η δημόσια διοίκηση, τουλάχιστον στα ανώτερα κλιμάκια, είναι εξαιρετική και μπορεί να δουλέψει καλά. Εκεί που συνήθως υπάρχουν «θέματα» είναι στα χαμηλότερα κλιμάκια όπου δεν αναλαμβάνονται ευθύνες και πρωτοβουλίες με την προσφιλή έκφραση «δε θα βρω εγώ το μπελά» να ακούγεται συχνά…»

«Υπερήφανος για τους συνεργάτες μου»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Egnatia Aviation δεν παρέλειψε πάντως να ευχαριστήσει και τους συνεργάτες του λέγοντας ότι «σήμερα είναι ημέρα χαράς για το αεροδρόμιο μιας και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και συνολικά θα προσγειωθούν στο Lydia Aerodrome τα 5 πρώτα αεροπλάνα. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια που έγινε και για το αποτέλεσμα που έφεραν όλοι οι συνεργάτες της Egnatia Aviation, τόσο οι εσωτερικοί όσοι και οι εξωτερικοί».

Αυτά θα είναι τα επόμενα βήματα

Αναφερόμενος στη συνέχεια του πρότζεκτ που ονομάζεται Kavala – Amygdaleonas Aerodrome «Lydia» ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε ότι «σήμερα κάνουμε την πρώτη πτήση και από αύριο κιόλας ξεκινάμε το επόμενο στάδιο, που περιλαμβάνει, τα κτήρια της σχολής (με τους εξομοιωτές) και της διαμονής των μαθητών καθώς και τον πύργο ελέγχου. Επίσης θα κατασκευαστούν κι άλλα υπόστεγα συντήρησης γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για συντήρηση αλλά και στέγαση αεροσκαφών εκτός Egnatia Aviation. Επίσης υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τουρίστες για το καλοκαίρι»!!!

Ολοκληρώθηκε το 20% της επένδυσης

Τέλος επισήμανε ότι «αυτό το χρόνο ολοκληρώσαμε το 20% της συνολικής επένδυσης και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα ολοκληρώσουμε ακόμα ένα 20%, δηλαδή θα φτάσουμε σχεδόν στο μέσο της επένδυσης. Η αρχική μας πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των εργασιών ήταν για 6 χρόνια, ωστόσο θεωρώ ότι σε 4-5 χρόνια θα υλοποιηθεί το σύνολο αυτών που βλέπουμε στις μακέτες»!