KickiT Καβάλας: Τα αποτελέσματα μιας δημιουργικής βιομηχανίας που «γεννήθηκε» στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Οι συμμετέχοντες στη Δομή περιέγραψαν με απτά «τεκμήρια» το προσωπικό τους success story μέσα από τον Επιταχυντή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, φτάνοντας μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης

Τα αποτελέσματα της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Kick-iT” του Επιμελητηρίου Καβάλας η οποία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκαν σε ένα εργαστήριο-ημερίδα το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, με αφορμή τη λήξη του Β΄ Κύκλου Συμβουλευτικής.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει μέσα από δράσεις συμβουλευτικής και εκπαίδευσης να συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ιδεών δεκάδων επιχειρηματικών ομάδων.

«Ήμασταν από τις πρώτες δομές στην Ελλάδα με στόχο την ενδυνάμωση των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και την υποστήριξη τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων και φυσικά θέλουμε να διευρύνουμε έτι περισσότερο αυτό το εγχείρημα. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε με μια θερμοκοιτίδα στους χώρους του ΟΑΕΔ», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Οι επιτυχίες όσων εμπιστεύτηκαν τη Δομή «μιλάνε» από μόνες τους: Οι επιχειρηματικές τους ιδέες αναπτύχθηκαν και εκτοξεύτηκαν, απέσπασαν βραβεία, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, ενώ τα χειροποίητα κοσμήματα της Ελίζας Χριστοπούλου έφτασαν μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γεννιούνταν νέες ιδέες και συνεργασίες, δείγμα της δημιουργικότητας και συνέργειας η οποία καλλιεργήθηκε στη Δομή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες και στους δύο κύκλους παρουσίασαν τις δουλειές τους, ενώ παράλληλα λειτουργούσε και μια μικρή έκθεση στον χώρο με δείγματα από τα όσα δημιούργησαν με τη στήριξη της Δομής η οποία «ώθησε» τις εμπνεύσεις τους να ταξιδέξουν σε όλο τον κόσμο.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης και η σύνοψη των αποτελεσμάτων έγινε από τη Διευθύντρια της Δομής Kick-iT, Βασιλική Ζαφειρία Υψηλάντη, ενώ η αξιολόγησή τους από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Αναδόχου του Έργου, Άγγελο Μαγκλή.

Οι συμμετέχοντες που παρουσίασαν τις δουλειές τους

  • Ελεάνα Αντωνοπούλου-Eleana Workshop, Χειροποίητα Είδη Δέρματος
  • Λένια Ζυγκλάκη-Adopt Chios Mastiha Tree, προϊόντα μαστίχας, υπηρεσίες υιοθεσίας δέντρων
  • Χρύσα Κεκετζή-Dame Madame, χειροποίητα κοσμήματα
  • Μιχάλης Τσιόγκας-Meli Shop, προϊόντα μελιού
  • Αγγελική & Νίκη Κουνδουράκη-Terrazzo Mio, χειροποίητα διακοσμητικά είδη
  • Χαρίλαος Μαυρομμάτης-Argo, προϊόντα ελιάς
  • Σταυρούλα Παναγιώτιδου-Η Φαντώ, χειροποιήτα είδη δώρου και κοσμήματα
  • Ελίζα Χριστοπούλου-Kore, χειροποίητα κοσμήματα
  • Beate Samaras-Pangaio Manufaktur, υπηρεσίες και προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων