Οι «Μαρμαράδες» ζητούν ενίσχυση για την προώθηση του προϊόντος τους στην Περιφέρεια και το εξωτερικό

Αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας και Θράκης για οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ για την Προώθηση και Προβολή του Ελληνικού Μαρμάρου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (ΣΕΜΜ-Θ), το απόγευμα της Πέμπτης 25.01.2024, στην έδρα του Σωματείου, επί της οδού Ύδρας 10, στην Καβάλα.

Στην συνάντηση, εκτός του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αλ. Ιωσηφίδη, παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Τούλης, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΜΜ-Θ (Μακεδονικά Μάρμαρα ΑΕ) και ο Kωνσταντίνος Μιχελάκης (Μάρμαρα Μιχελάκη ΑΕ). Η συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων διεξήχθη σε θετικό κλίμα και εστιάστηκε κυρίως στο αίτημα του ΣΕΜΜΘ για οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την Προώθηση και Προβολή του Ελληνικού Μαρμάρου τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο εξωτερικό.

Ας σημειωθεί ότι, αυτή η εποικοδομητική πρωτοβουλία σύγκλισης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών έρχεται να προστεθεί σε μια περίοδο, όπου ήδη ο ΣΕΜΜ-Θ έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα καινοτόμο πλάνο ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής του Ελληνικού Μαρμάρου στο εξωτερικό, με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται ήδη φανερά και να προκαλούν αισιοδοξία και από την πλευρά των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου, αλλά και από την πλευρά των συνεργαζόμενων φορέων και θεσμών.

Μετά τη λήξη της συζήτησης  μεταξύ των δύο πλευρών προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση εργασίας, αυτή τη φορά παρουσία του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη, στην Κομοτηνή.