Αντίθετος στη δημιουργία ΜΕΑ στη Νέα Καρβάλη ο Aλέξανδρος Ιωσηφίδης

Με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των αποβλήτων ασχολήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση τού Νοεμβρίου, ένα θέμα που αφορά άμεσα και την ΠΕ Καβάλας. Σε παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του σε πιθανή δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στην τοπική αρμοδιότητα του δημοτικής κοινότητας Νέας Καρβάλης.

Μάλιστα, απηύθυνε σχετική ερώτηση για το εν λόγω θέμα προς τον δήμαρχο Δράμας και πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την χωροθέτηση της ΜΕΑ, ενώ για το αν έγιναν σχετικές διαβουλεύσεις, απάντησε ότι για να παρθούν οι αποφάσεις πρέπει να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, ο κ. Ιωσηφίδης ψήφισε την εισήγηση, θεωρώντας ότι όντως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, απαραίτητο για την διαχείριση των απορριμμάτων στην ΠΑΜ-Θ, βάζοντας όμως την υποσημείωση και απαιτώντας να γραφτεί στα πρακτικά ως παρατήρηση, ότι εγκρίνει, αλλά είναι σφόδρα και κάθετα αντίθετος στην δημιουργία χώρων επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νέα Καρβάλη, διότι όπως λέει, «η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη και παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα, σχεδιάζοντας νέους αγώνες, αν συμβεί κάτι τέτοιο».