Επίσκεψη Μητροπολίτη Προύσης στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης είναι ταυτοχρόνως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Τον Μητροπολίτη Προύσης συνόδευε η Πρόεδρος του Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας Σοφία Χατζηκωνσταντίνου, στα πλαίσια της 1ης Συνάντησης Προυσαλιωτών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου στην Ελευθερούπολη, και την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης, η ΠΑΜ-Θ/ΠΕ Καβάλας, ο δήμος Παγγαίου και ο Σύλλογος Προυσαλιωτών Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους και ευχήθηκε την ευόδωση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον Μητροπολίτη Προύσης αντίγραφο γκραβούρας των Φιλίππων  με το σήμα της WHL/UNESCO και μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία.

Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Προυσαλιωτών και προσέφερε στον κ. Μαρκόπουλο μία ασημένια απεικόνιση της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Α.Α. Χρυσούπολης, Αντισμήναρχος Γεώργιος Μαυρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην Νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής και ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κώστας Στεφανίδης.