Μαρκόπουλος «καλεί» Κουρουμπλή για τη γραμμή Καβάλας-Θάσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κάνει λόγο για προσπάθεια κατάργησης της γραμμής και ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα της αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας-Πρίνου.

Η επιστολή Μαρκόπουλου

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε και γραπτά ότι από 1η Ιανουαρίου 2017 έχει, εν τοις πράγμασι, διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με την πόλη της Καβάλας (Γραμμή: Πρίνος – Καβάλα). Η διακοπή οφείλεται , όπως πληροφορηθήκαμε από τις Λιμενικές Αρχές, στην αδυναμία διάθεσης, στη γραμμή του F/B «Νικητής» από την πλοιοκτήτρια εταιρεία επί 45 μέρες και στην υποβληθείσα αξίωση της εταιρείας να εξυπηρετηθεί η γραμμή με άλλο πλοίο εντελώς ακατάλληλη ώρα εκτέλεσης του δρομολογίου (10:15 αντί για 07:15, αναχώρηση από τον Πρίνο).

Όλα τα παραπάνω επαναφέρουν στο προσκήνιο την προσπάθεια κατάργησης της γραμμής, η οποία συνεπάγεται την ταλαιπωρία των πολιτών, την μη εύλογη εξυπηρέτηση του μοναδικού Κέντρου Υγείας της Θάσου, που εδρεύει στον Πρίνο και την αναίρεση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει ως δεδομένο την σχετική ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Μετά τα παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη και τη διαχρονική βούληση του Υπουργείου, το οποίο έχει συγκεντρώσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, αφαιρώντας τες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού, είναι ανάγκη να υπάρξει η καθοριστική παρέμβασή σας για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Τονίζουμε συμπληρωματικά ότι το ελάχιστο για την εύλογη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι η εκτέλεση τριών (3) δρομολογίων από και προς τον Πρίνο / Καβάλα».