Θ. Μαρκόπουλος για πρόστιμα στη ΒΦΛ: Εφαρμόζουμε τον Νόμο είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε

Νέες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για το σκεπτικό πίσω από την επιβολή των διοικητικών προστίμων σε PFIC Ltd και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ

Με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 στο ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σχολιάζει τα πρόστιμα ύψους 20.000 και 50.000 ευρώ που επέβαλε στις εταιρίες PFIC Ltd και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ αντίστοιχα για παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξηγεί ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγονται έλεγχοι στην βιομηχανία από τους οποίους προκύπτουν κάποια πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Τα μέτρα που πρέπει να πάρει η εταιρία έχουν σχέση  τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και με την τήρηση της νομοθεσίας σε περισσότερους τομείς.

Ο κ. Μαρκόπουλος θυμίζει ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε είχε να κάνει με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Εκεί διαπιστώθηκαν κάποιες αποκλίσεις από τη νομοθεσία. «Βεβαίως, η βιομηχανία σε πολύ ικανοποιητικό χρόνο κατάφερε να αποκαταστήσει όλα αυτά τα ζητήματα. Παρόλα αυτά όμως, η νομοθεσία είναι νομοθεσία, οπότε και επιβλήθηκε στη βιομηχανία το πρόστιμο το οποίο καταγράφηκε. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν θα γίνει προσφυγή στην αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης που διενεργεί όλους αυτούς τους ελέγχους. Εμείς τηρούσαμε πάντα και συνεχίζουμε να τηρούμε αυτό που λέει ο νόμος, ασχέτως αν συμφωνούμε με αυτό ή αν διαφωνούμε».