Οι «παραιτήσεις» στην Εργοανάπτυξη ΑΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Ερώτηση ημερησίας διάταξης από τον επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτη Καραλίδη στη συνεδρίαση της Παρασκςευής 10 Φεβρουαρίου 2017

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στο πρώτο σκέλος της συνεδρίασης, η Διοίκηση καλείται να απαντήσει σε έξι (6) επερωτήσεις ισάριθμων περιφερειακών συμβούλων για διάφορα θέματα της ΠΑΜ-Θ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επερώτηση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης (Κοινωνική Συμμαχία) Φώτη Καραλίδη σχετικά με τις παραιτήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Εργοανάπτυξη ΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση σχετίζεται με την ακύρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Η ημερήσια διάταξη

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

1.1. 1. ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποια μέτρα θα πάρει ώστε οι Δ. Α. Ο. Κ. της Περιφέρειας να ενισχυθούν με προσωπικό και να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες με ευθύνη της κυβέρνησης και των Περιφερειακών Αρχών. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τρέλλης Χρήστος.

1.2. Λειτουργία και δραστηριότητες της εταιρείας ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ” Η ΣΤΗΡΙΞΗ.
Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτιος Καραλίδης.

1.3. Η μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιφέρεια μας με έντονες χιονοπτώσεις προκάλεσε μεγάλα προβλήματα ειδικότερα στον νομό Έβρου. Αν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις και με βροχές συνεχιστούν και στην γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Έβρο, έχει γίνει κάποια μελέτη η υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύσει στο πρόβλημα.
Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Ναθαναηλίδης

1.4. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα και πια μέτρα θα πάρουν ώστε: Να προχωρήσει άμεσα η επίλυση του προβλήματος της καταγραφής όλων των δικαιούχων αποζημίωσης και να καταβληθεί η αποζημίωση σε αυτούς.
Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τρέλλης Χρήστος.

1.5. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποια μέτρα θα λάβει για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων και την παροχή ζωοτροφών ώστε να μην πληγεί περαιτέρω το ζωικό τους κεφάλαιο της ΠΑΜΘ.
Επερωτών: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αικατερίνη Γεροστεργίου.

1.6. Για τις Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜ-Θ Α.Ε.
Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτιος Καραλίδης.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜΘ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017.
2.1. Έγκριση Προγράμματος Έργων και Εργασιών Δημόσιας και μη Δημόσιας Δασοπονίας της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έτους 2017.
Εισηγητής: Ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αναστάσιος Νάκας.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ.
3.1. Έγκριση ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2017.
Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.

4. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.1. Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Π.Ε Ξάνθης 2016».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.