Αναβολή συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ λόγω πένθους

Μετάθεση για την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 κατόπιν πρότασης Μέτιου λόγω της κηδείας του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου - Διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 8 του κανονισμού λειτουργίας του Π.Σ., λόγω της πραγματοποίησης της εξόδιου ακολουθίας και της ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στην Καβάλα, με πρόταση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. που ήταν προγραμματισμένη για τις 31-07-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αναβάλλεται κατά μία ημέρα και θα πραγματοποιηθεί στις 01-08-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

Επερώτηση

1. Τι συνετέλεσε και δεν πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα υγείας που ήταν μία απόφαση της Περιφέρειάς μας και μοναδική στον Eλλαδικό χώρο.
Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειος Τραιφόρος.

2. Σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανάπτυξης
Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » κ. Βασίλειος Τραιφόρος.

3. Πριν τρία χρόνια για να προστατευτεί μερικώς το χωριό Ορμένιο στον Βόρειο Έβρο από τις πλημμύρες του ποταμού ΕΒΡΟΥ δημιουργήθηκε εσπευσμένα ένα ανάχωμα μέσα στο χωριό προστατεύοντας τα περισσότερα σπίτια και αφήνοντας κάποια άλλα εκτός προστασίας ,αυτή ήταν μια προσωρινή λύση έκτακτης ανάγκης. Μετ έπειτα το ανάχωμα έπρεπε να αρθεί και να επανέρθει το χωριό στην κανονική του κατάσταση
Ερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» κ. Κιτσόπουλος Χρήστος

Αναπτυξιακά

 1. Έγκριση 1ης τροποποίησης του ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2017.
  Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.
 2. Ορισμός αρμόδιας υπηρεσίας για τη διαχείριση των ΠΕ 1,2 υλοποίησης του έργου με τίτλο:
  «Cross-Border Planning and Infrastructure Measures for Flood Protection / Διασυνοριακός Σχεδιασμός και Έργα Υποδομής για την Προστασία από Πλημμύρες» και ακρωνύμιο: «FLOOD-PROTECTION».
  Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης
 3. Αποδοχή των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Interregional Social Enterprise Empowerment / Κοινωνική Επιχείρηση Αξιοποίησης Δομών Εφαρμογής» και ακρωνύμιο: «I-SEE». Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης
 4. Αποδοχή των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου με τίτλο:«Enhancing biodiversity through sustainable management and protection of rare species habitat in Nestos and Ardas rivers and the Rodopi Mountain Range / Βελτίωση της βιοποικιλότητας μέσω της διαχείρισης και προστασίας των σπάνιων ειδών οικοτόπων στον ποταμό Άρδα και Νέστο» και ακρωνύμιο: «WILD LIFE FOR EVER». Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης
 5. Έγκριση σύναψης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ροδόπης για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής (Europe Direct Κομοτηνής) Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης
 6. Έγκριση και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Διοικητικά θέματα

7. Έγκριση καθορισμού θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος

8. Έγκριση «Δημιουργία θέσεων μαθητείας για αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.)
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος

Θέματα πρωτογενούς τομέα

9. Γνωμοδότηση για παραχώρηση της χρήσης ακινήτων με δημοπρασία συνολικού εμβαδού 142.879,66τ.μ. στο αγρόκτημα Ποταμιάς, Δήμου Αβδήρων, Ν. Ξάνθης, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κων/νος Ζαγναφέρης

Προγραμματικές συμβάσεις

10. Τροποποίηση της υπ αριθμ. 119/2017 απόφασης (Πρακτικό 13/2017) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη και το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που αφορά την υλοποίηση του έργου: «Οδοποιία Οικισμών Δήμου Παρανεστίου»
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης

11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α) του Δήμου Δράμας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Dramaica youth Festival 2017» που θα πραγματοποιηθεί από τις 07/08/2017 έως και 10/08/2017.
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης

12. α. Ανάκληση της αριθ. 81/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και
β. Έγκριση σχεδίου και σύναψης νέας Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου “Μελέτη για την Προστασία και Ανάδειξη των ευρημάτων, του Ταφικού Τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης, Π.Ε. Έβρου”
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριος

13. Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Δήμου Παρανεστίου, που αφορά την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή Στέγης Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου».
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης

14. Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Δήμου Δοξάτου που αφορά τη συνδιοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ 2017»
Εισηγητής : O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης

15. Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Προσοτσάνης για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Γεωργική – Κτηνοτροφική Έκθεση Φωτολίβους 2017».
Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης