Δήλωση Μέτιου για σιδηροδρομική Εγνατία: Μεγάλο και σημαντικό έργο, αν… πραγματοποιηθεί!

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ θα περιμένει την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του έργου προτού το αξιολογήσει

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην τελετή της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας (διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ εδώ), εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ανακοινώθηκε σήμερα από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας η συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενός πραγματικά μεγάλου και σημαντικού έργου.

Εφόσον το έργο αυτό πραγματοποιηθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, και με αυτό εννοώ και τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη και τα δύο μεγαλύτερα της Περιφέρειάς μας, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, θα συνδεθούν με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, το Μπουργκάς και τη Βάρνα, και του Δούναβη, το Ρούσε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι πολίτες της είμαστε ευχαριστημένοι για τις ανακοινώσεις, αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του».