Ο Χρήστος Μέτιος στηρίζει έμπρακτα το Φεστιβάλ Φιλίππων

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ «υιοθετεί» το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος και «προκαλεί» μετακλήσεις σε Μαρώνεια και Σαμοθράκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη, της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνας Χιώτη Πρασσά και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη.

Πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στήριξε το Φεστιβάλ Φιλίππων, συνδράμοντας για πρώτη φορά οικονομικά για τη φιλοξενία πέντε ομάδων της νέας γενιάς από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, στην περιοχή των Κρηνίδων και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα.

Τις παραστάσεις που αποτέλεσαν το κύριο γεγονός του εορτασμού των 60 χρόνων του Φεστιβάλ Φιλίππων, παρακολούθησε δωρεάν πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφεραν η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, υπάρχει και φέτος η επιθυμία να επαναληφθεί το περσυνό εγχείρημα και να διοργανωθεί για άλλη μια φορά το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, στην περιοχή των Κρηνίδων.

Ο κ. Μέτιος υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενισχύοντάς την οικονομικά και εξέφρασε την επιθυμία, οι παραστάσεις που θα γεννηθούν από αυτό το Εργαστήρι να παρουσιαστούν εκτός από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και στη Σαμοθράκη.

Η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Μέτιου και σε επόμενη συνάντηση θα γίνει ο προγραμματισμός των παραστάσεων.

Τέλος, η κ. Χιώτη-Πρασσά και ο κ. Γκόνης, έκαναν αναφορά στην παράσταση που προγραμματίζεται να παρουσιάσει φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Φιλίππων και το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 6 και 7 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Ο Περιφερειάρχης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων πολιτισμού και πρότεινε την, για πρώτη φορά, οικονομική ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.