Το Επιμελητήριο Καβάλας στην 4η Θρακο-Μακεδονική Synergia 2018

Επιτυχημένη η παρουσία στην έκθεση της Δράμας, όπου εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν τοπικές και ιδιαίτερες γεύσεις της Καβάλας και το «καλάθι προϊόντων» της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η διοργάνωση της 4ης Θρακο-Μακεδονικής Synergia 2018 στη Δράμα το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018. Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού και πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της περιφέρειας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο Α’ αντιπρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ηλιάδης, ο Γιώργος Φραγκιόγλου μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας και επιχειρηματίες της περιοχής.

Στόχος η ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση

Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις αγροδιατροφικού τομέα από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και τη δημιουργία δικτυώσεων», παρουσιάστηκε το «καλάθι προϊόντων» της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Θρακο-Μακεδονική κουζίνα και πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β.

Σκοπός της έκθεσης ήταν στήριξη της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης, καθώς και η ενθάρρυνση της σύζευξης των τοπικών προϊόντων της ΑΜΘ με τον τουριστικό κλάδο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης, της αναψυχής και τους φορείς της κατανάλωσης στην περιοχή μας.

Κουραμπιέρες Ν. Καρβάλης και όχι μόνο…

Στο περίπτερό μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν όχι μόνο οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Ν. Καρβάλης αλλά και νέοι κουραμπιέδες σε ιδιαίτερες γεύσεις. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες, είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα από κάθε νομό της Περιφέρειας ΑΜΘ τα οποία παρασκεύαζαν σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Δράμας. Η 5η Θρακο-Μακεδονική Synergia θα πραγματοποιηθεί το 2019 στην Ξάνθη.