Χρήστος Μέτιος: Είμαι αντίθετος στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών και καλεί κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο θέμα

Την αντίθεσή του στη συμφωνία την οποία συναποφάσισαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» εκφράζει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών» και καλεί κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούν με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο στο μείζον εθνικό θέμα.

Ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ. Σήμερα οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.

Ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία.

Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Εμείς από την πλευρά μας επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης.

Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος και εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας.