Το 4ο Φεστιβάλ Via Egnatia έκλεισε την φετινή πορεία του… [Φωτογραφίες]

Έξι συνολικά εκδηλώσεις σε Καβάλα, Λιμένα και Λιμενάρια

Το φεστιβάλ Via Egnatia ολοκλήρωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά την πορεία του στις ΠΕ Καβάλας και Θάσου μετά από την υλοποίηση έξι εκδηλώσεων.

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Θάσου και συγκεκριμένα στον Λιμένα (παραλία Λιμένα) και τα Λιμενάρια (παραλία Λιμεναρίων) με μουσικές εκδηλώσεις, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις εκδηλώσεις περιελάμβαναν, ημερίδα με θέμα «Via Egnatia – Η Εγνατία Οδός σήμερα» με την συμμετοχή της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», έκθεση ζωγραφικής του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, μουσική εκδήλωση με την Έλενα Αρτενιάν και χορωδιακή συνάντηση στην ΠΕ Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος σχετικά δήλωσε:
«Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται:
– στα μουσικά σχήματα της Καβάλας, Drugstore Men και Piano Forte
– στο μουσικό σχήμα της Έλενας Αρτενιάν από την Ξάνθη,
– στις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «το Πράβι»,
– στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας,
– στην επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους»,
αλλά και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, στον Δήμο Καβάλας και σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia.

Ο συνολικός φετινός σχεδιασμός του Φεστιβάλ Via Egnatia περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχετικά με τον πολιτισμό, στο πλαίσιο των αρχών που είχαμε συνδιαμορφώσει πριν 4 χρόνια με τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη, ο οποίος σχετικά είχε πει: «Οι εκδηλώσεις έχουν μεγάλη και προστιθέμενη αξία στην κοινωνική και πολιτισμική συνοχή του τόπου μας ενώ αξιοποιούμε τα γεωπολιτικά, ιστορικά και πολιτιστικά δεδομένα που προέκυψαν από την μακρά πορεία στον χρόνο, της Εγνατίας Οδού».

Τέλος, όλες οι εκδηλώσεις που εντάχθηκαν στο Φεστιβάλ, επιλέχθηκαν με κριτήριο την ανάδειξη του πολιτισμού από τοπικούς φορείς που παράγεται και μεταλαμπαδεύεται από τις δραστηριότητες των καλλιτεχνών και των συλλόγων που αναπτύσσονται σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο και τα υψηλά επίπεδα ποιότητας».