Να μην αποκλειστεί η Θάσος από την Καβάλα…

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου στον Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας για να μην απαξιωθεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα - Πρίνος

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων της Καβάλας, μετά την αρνητικότατη εξέλιξη που είχε να κάνει με το γεγονός ότι καμία από τις 3 ναυτιλιακές εταιρίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν δήλωσε πρόγραμμα δρομολόγησης για την χειμερινή περίοδο στην γραμμή Καβάλα – Πρίνος. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι δεν αλλάξει στο άμεσο μέλλον, τότε η γραμμή που συνδέει το νησί με την πρωτεύουσα του Νομού θα ακυρωθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με επιστολή που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ καθώς και στους βουλευτές της Καβάλας, τον καλεί να μεριμνήσει για να εξασφαλιστεί ένας σημαντικός αριθμός δρομολογίων καθημερινά σε όλο το εύρος της ημέρας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθεί η επιστολή του Θόδωρου Μαρκόπουλου στον Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας

«Αναγκαιότητα η πρόσβαση των πολιτών της Θάσου με την Καβάλα»

«Κύριε Υπουργέ, μετά το πέρας της θερινής περιόδου επανερχόμαστε και πάλι, με την παρούσα επιστολή μας, προκειμένου να σας θέσουμε την αναγκαιότητα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση και η συγκοινωνία μεταξύ του κεντρικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και της Σκάλας του Πρίνου.

Είναι ίσως κουραστικό, αλλά αναγκαίο, να επαναλάβουμε την αναγκαιότητα εξασφάλισης της πρόσβασης των πολιτών της ΠΕ Θάσου στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών που εδρεύουν στην Καβάλα, με την πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας του μοναδικού Κέντρου Υγείας του νησιού (Κέντρο Υγείας Πρίνου), την άμεση επικοινωνία κτλ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους που ενδεικτικά καταγράψαμε και με γνώμονα της εξυπηρέτηση των πολιτών τόσο της ΠΕ Θάσου, όσο και της ΠΕ Καβάλας που για μια σειρά λόγων χρειάζεται να επισκέπτονται το νησί της Θάσου, να μεριμνήσετε να εξασφαλιστεί ένας σημαντικός αριθμός δρομολογίων κατάλληλα κατανεμημένων σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για την αποφυγή ενός ιδιότυπου αποκλεισμού του νησιού της Θάσου, το οποίο αν και απέχει ελάχιστα από την πόλη της Καβάλας, παρ’ όλα αυτά μερικές φορές ανακύπτει αποκλεισμός και η συγκοινωνία καθίσταται πολύωρη και αναποτελεσματική, λόγω της μην ικανοποιητικής λειτουργίας της γραμμής Καβάλα – Πρίνος».