Το πρόγραμμα των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώνονται το βράδυ της ημέρα της εθνικής επετείου

Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνική επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε η αντιπεριφέρεια Καβάλας. Οι εκδηλώσεις εκτός των άλλων περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων από τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής έως το βράδυ της Κυριακής 28ης  Οκτωβρίου 2018 καθώς και φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

10.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

11.30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11.45: Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γυμνασίων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

13.30: Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον  Θεόδωρο Τζατζάρη, Ταξίαρχο ε.α. και Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

– Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09.50: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10.15: Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Στυλιανή Παπαδοπούλου, Δικηγόρος Καβάλας.

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση σταφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12.00: Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

17.00; Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Τελετάρχες ορίζονται ο Αλέξανδρος Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Ιωάννη Τατσίδης, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.