Προετοιμάζονται για την έλευση του χειμώνα…

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αντιπεριφέρεια Καβάλας για την αντιμετώπιση πλημμυρών, χιονόπτωσης και παγετού

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Δευτέρα (26/11) Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα θέματα αυτά ήταν:

  1. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
  2. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2018 – 2019».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, Θόδωρος Μαρκόπουλος, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Παγγαίου, Κ. Τσάκαλος, Καβάλας  Α. Τσουρουκίδης και Θάσου Χ. Πεταμίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Θ. Τζατζάρης, ο Δ/ντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αλέξης Αναστασίου, ο Αναπλ. Δντής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Δημήτρης Παπαλεξίου καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2018-2019, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους.

Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, καθώς και το κείμενο της «συμφωνίας» όπου κατανέμονται οι αρμοδιότητες στο οδικό δίκτυο των ΠΕ Καβάλας και Θάσου, όσον αφορά την ευθύνη αποχιονισμού. Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα Διαύγεια.