Ξεκινά ο 4ος κύκλος της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Υλοποιείται σε 6 πόλεις της Περιφέρειας με 100 διαλέξεις από 100 καθηγητές σε 8 θεματικές ενότητες

Ξεκινούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 οι διαλέξεις του 4ου κύκλου της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ΑΜΘ παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.
Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.
Τη φετινή χρονιά, 100 καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 100 διαλέξεις σε οχτώ διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας. Αναλυτικά:
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Αλεξανδρούπολη:

  • «Η Ιατρική στη σύγχρονη κοινωνία»
  • «Αγωγή των Πολιτών»

Νέα Ορεστιάδα:

  • «Περιβάλλον και άνθρωπος»

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Κομοτηνή:

  • «Άνθρωπος και Πολιτεία»

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
Ξάνθη:

  • «Η Μηχανική στη ζωή μας»

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
Καβάλα:

  • «Ζω – Ενεργώ – Τεχνολογώ
  • «Η Τέχνη του Επιχειρείν»

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
Δράμα:

  • «Περιβάλλον και τεχνολογία τροφίμων»

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην Ακαδημία εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.acadimia.eu/index.php/eggrafes/eggrafes-politon .
Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές και πληροφορίες, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.acadimia.eu.