Απάντηση Μαρκόπουλου σε Μέτιο για το αρδευτικό δίκτυο του Νέστου

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος σημειώνει ότι οι τελικές επιλογές οι οποίες προέκυψαν για το έργο είναι ευθύνη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ενώ δε ζητήθηκε κάτι συγκεκριμένο από την ΠΕ Καβάλας

Συνεχίζεται η κόντρα του Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον Χρήστο Μέτιο για την ανακατασκευή του αρδευτικού δικτύου της κοιλάδας του Νέστου, με τον κ. Μαρκόπουλο να σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ότι οι τελικές επιλογές οι οποίες προέκυψαν για το έργο είναι ευθύνη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ενώ δε ζητήθηκε κάτι συγκεκριμένο από την ΠΕ Καβάλας.

Η απάντηση του Θόδωρου Μαρκόπουλου

Σχετικά με το χθεσινό δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ (διαβάστε εδώμε σκοπό την αποκατάσταση της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι στη σύσκεψη που έγινε στις 3-7-18 (την οποία δεν συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης και ούτε ήταν παρών), η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Εκτελεστικής Γραμματέως στην Κομοτηνή προκειμένου να γίνει «…αξιολόγηση της μελετητικής ωριμότητας εγγειοβελτιωτικών έργων και για περαιτέρω ενέργειες…», δηλώθηκε από τα στελέχη της Π.Ε. Καβάλας η ωριμότητα της πράξης Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων και προσαγωγού διώρυγας δυτικής πεδιάδας Νέστου με μόνη εκκρεμότητα την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης (απαιτούμενος χρόνος μία εβδομάδα).

Άλλωστε επί Νομαρχίας ακόμη από το 2009 η εκάστοτε Διοίκηση του Νομού έχει υποβάλλει δύο φορές το αίτημα ένταξης της πράξης στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να τύχει επιλογής.

Μετά τη σύσκεψη στις 3-7-18 ουδεμία κατεύθυνση δόθηκε ή πρωτοβουλία ελήφθη και ούτε ζητήθηκε κάτι συγκεκριμένο από την Π.Ε. Καβάλας. Οι τελικές επιλογές που προέκυψαν είναι ευθύνη του Περιφερειάρχη στον οποίο απευθύνονταν οι έγγραφες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων από το Υπουργείο.