Ο Κατσιμίγας γνώρισε τον δήμο Παγγαίου

Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜΘ σε μητρόπολη Ελευθερούπολης, δήμο Παγγαίου, παράρτημα χρονίων παθήσεων, βιομηχανία γάλακτος «Παγγαίο» και στους αμπελώνες της Κάριανης

Με εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως ξεκίνησε την περιοδεία του στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν, σε πολύ θερμό κλίμα, θέματα κοινωνικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Στο επίκεντρο βρέθηκε το κοινωνικό έργο που επιτελείται στην περιοχή από την τοπική εκκλησία, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τα σχέδια της Μητρόπολης να δημιουργήσει και να λειτουργήσει οίκο ευγηρίας, μετά από αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού οικοτροφείου. Ο κ. Κατσιμίγας και οι συνεργάτες του συμμερίστηκαν απόλυτα την αγωνία του Μητροπολίτη για την ύπαρξη μίας τέτοιας δομής στην Ελευθερούπολη, δηλώνοντας ότι θα συνδράμουν από την πρώτη στιγμή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού, εφόσον λάβουν τη λαϊκή εντολή και αναλάβουν τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την ευγενική επίσκεψη και για το ζωηρό ενδιαφέρον τους, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα εργασθούν υπέρ του λαού της περιοχής και της Περιφέρειας ευρύτερα. Προσέφερε δε, ως αναμνηστικό δώρο, στον κ. Κατσιμίγα μία ιερή εικόνα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Παγγαίου, όπου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καβάλας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη. Η ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν διεξοδικά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την αποστράγγιση των Τεναγών των Φιλίππων, την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Ακροπόταμου, την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του φράγματος του Μαρμαρά, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Λουτρών Ελευθερών, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με την ενθάρρυνση και νέων καλλιεργειών, και τη στήριξη της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Ο κ. Κατσιμίγας, γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έκανε λόγο για έναν ευλογημένο τόπο και επανέλαβε ενώπιον του Δημάρχου τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης υφιστάμενων προβλημάτων και σε πολιτικές που αποβλέπουν στην οικονομική ανάπτυξη.

Η στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας αποτελεί μία βασική προτεραιότητα για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Κατσιμίγας, είχε την ευκαιρία να το καταστήσει σαφές, κατά την επίσκεψή του στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων της Ελευθερούπολης, που είναι μία από τις επτά δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και τα μέλη του συνδυασμού του ενημερώθηκαν εκτενώς για τη λειτουργία της δομής από τον Διευθυντή του Παραρτήματος, Σταύρο Γιαννουλίδη, και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Σωτήρη Σωτηριάδη, ενώ περιηγήθηκαν στις αίθουσες και τα εργαστήρια του Παραρτήματος, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους εκπαιδευόμενους και το προσωπικό. Ο σχεδιασμός για λειτουργία νέας δομής μέσα στην πόλη της Καβάλας και το αίτημα για συνδρομή της Περιφέρειας στη μετακίνηση των εκπαιδευόμενων, ήταν ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον κ. Κατσιμίγα να δεσμεύεται ότι θα αποτελέσουν απόλυτη προτεραιότητά του.

Σταθερή θέση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ είναι ότι η ανάταξη του δευτερογενούς τομέα στην περιοχή μας μπορεί να επιτευχθεί με τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής και των «έξυπνων» μονάδων, που βασίζονται στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία. Για τον λόγο αυτό, δεν παρέλειψε να εντάξει στο πρόγραμμά του την επίσκεψη στη βιομηχανία γάλακτος «Παγγαίο», όπου τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της μονάδας ο ιδιοκτήτης της, Νικόλαος Μάρτος. Ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που τον συνόδευαν, είχαν μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον κ. Μάρτο για όλη τη γκάμα των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που παράγονται στη μονάδα, ενώ δοκίμασαν και το εξαιρετικό κατσικίσιο αριάνι με γεύσεις. Με ικανοποίηση διαπίστωσαν ότι η μονάδα συνεργάζεται με περίπου 200 κτηνοτρόφους από την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες και τη Θάσο, ενώ παρουσιάζει και σημαντική εξωστρέφεια, με τα προϊόντα της να διατίθενται σε ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων της Βόρειας Ελλάδας και μέρος τους να εξάγεται στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Η περιοδεία του κ. Κατσιμίγα στον Δήμο Παγγαίου ολοκληρώθηκε με περιήγηση στους αμπελώνες και ελαιώνες της περιοχής της Κάριανης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ακούσει τις ανησυχίες τοπικών παραγωγών.

Παρόντες στις επισκέψεις και τις επαφές του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης ήταν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης, Βασίλης Καλπάκης, Δημήτρης Λυμπεράκης, Παναγιώτης Νεστορίδης, Αθηνά Παναγιωτίδου και Νίκος Τσουμπάκης.