Αυτοψία Μέτιου στα οδικά έργα της Σαμοθράκης [φωτογραφίες]

Η Περιφέρεια ΑΜΘ εκτελεί έργα 3,1 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο του νησιού από τις πλημμύρες

Τη Σαμοθράκη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Τάσο Παράσχου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, και να γίνει καταγραφή πρόσθετων αναγκών.

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελούνται σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού, και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020.

Με τη συνοδεία του Δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου, ο Περιφερειάρχης διέτρεξε το οδικό δίκτυο του νησιού και επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται.  Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αποκατάσταση του σημείου Απατσανάδες, η οποία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, έγινε καταγραφή επιπλέον προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου, τα οποία υπέδειξε ο Δήμαρχος, προκειμένου η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την αποκατάστασή τους.

Στη συνέχεια, ο Μέτιος επισκέφθηκε μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, τα γραφεία του Δήμου Σαμοθράκης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Γαλατούμο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κατερίνα Καραμήτσου και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού για όλα τα θέματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Πραγματοποιήσαμε αυτήν την επίσκεψη στη Σαμοθράκη προκειμένου να έχουμε εικόνα για την πορεία των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου αλλά και για να καταγράψουμε ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφενός γιατί διαπίστωσα την ικανοποιητική πορεία των έργων, αφετέρου γιατί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού.

Με τον κ. Γαλατούμο επιβεβαιώσαμε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η Σαμοθράκη είναι ένας τόπος με σημαντικές δυνατότητες και η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα για να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων».